Card Games

Disney Lorcana dobila datum izlaska

Kraj leta tekuće godine će biti vreme kada ćemo videti da li još jedna kartična igra (TCG) može da nađe svoje mesto na tržištu.

Ravensburger i Disney su prethodne jeseni najavili da spremaju novu kartičnu igru sa kojom žele da za sebe odvoje deo TCG kolača. Čini se da je krajnje vreme bilo da na kartama vidimo sve Diznijeve junake, što u originalnim izdanjima, što u modernim, odgovarajućim za novi milenijum. Nakon ove objave nismo imali nikakve dodatne informacije sem izgleda nekih karata i prikazivanje 7 karaktera na Dizni sajmu D23. Sada smo dobili konkretnu listu proizvoda i datum izlaska igre.

Disney Lorcana Ravensburger Pitchwise boardgames cardgames

Ravensburger planira da objavljuje 4 seta novih karata svake godine. Prvi set, sa kojom započinjemo kolekciju, je nazvan Disney Lorcana: The First Chapter. Ovo izdanje se sastoji od 200 karata koje će biti dostupne kroz starter špilove, bustere i poklon pakovanja za dva igrača. Tu je i Illumineer’s Trove pakovanje koje sadrži 8 bustera, 2 kutije za špilove, vodič za igrače i prigodnu kutiju za odlaganje igre. Startnih špilova će biti 3 i dolaze u po 2 mastila (mastilo je nešto kao boja u MTG) i imaće 60 karata. Uz svaki starter špil dolazi i jedan buster koji sadrži 12 karata (1 foil i 2 karte koje mogu biti retke, super retke ili legendarne).

Karte će biti štampane na 3 jezika i biće dostupne u svim bolje snabdevenim prodavnicama društvenih igara u Americi, Kanadi, Engleskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Austriji, Belgiji, Holandiji i Luksemburgu. Ne sumnjamo da će stići i do naših prodavnica. Zanimljivo je da igra neće startovati u Južnoj Americi, Italiji, Australiji, Japanu, Kini, Koreji i celoj jugoistočnoj Aziji. Ove zemlje su tradicionalno uporište globalno uspešnih kartičnih igara Magic: The Gathering i Pokemon.

Disney Lorcana Ravensburger Pitchwise boardgames cardgames

Septembar je veoma popularan mesec za lansiranje proizvoda. Magic the Gathering jesenji setovi karata se već dugo godina lansiraju u ovom mesecu. Jesen je vreme Diznijevog sajma D23 a cela 2023. godina je posvećenja slavljenju i obeležavanju kompanijinog 100. rođendana. Privilegiju da prvi vide Disney Lorcana imaće posetioci najvećeg sajma društvenih igara u Americi – GenCon, početkom avgusta, a igra će biti dostupna u prodavnicama od 1. septembra.

Da li će ovi važni datumi pomoći u popularizaciji nove kartične igre ostaje da se vidi. Mnogi su pokušali sa malim ili nikakvim uspehom da se uguraju među titane ove industrije – Magic: The Gathering, Yu-Gi-Oh i Pokemon. Sa druge strane – Dizni je to.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.