Games

Wizards of the Coast otkazuje D&D video igre

Talasanje među “Čarobnjacima s Obale” ne prestaje, jer nakon silnih peripetija oko Dungeons & Dragons licenciranja, na red je došlo i da se saseku finansije kada su u pitanju adaptacije ove licence u video igre.

Pre dve godine, tačnije decembra 2019. godine, Wizards of the Coast se busao u grudi kako će u narednom periodu ljubitelji Dungeons & Dragons RPGa uživati u mnogo novih digitalnih naslova za računare i mobilne uređaje. Obećane su kule i gradovi, magije najvišeg nivoa i neslućena bogatstva za hrabre avanturiste.

Predstavnik za štampu WOTC je za Bloomberg izjavio da kompanija menja planove za svoja digitalna izdanja i da planira da se fokusira na igre koje su važne strateški i predstavljaju brendove koje trenutno razvijaju. To ne znači da će doći do velikih otpuštanja u WOTC već da će spoljni studiji-saradnici, koji rade na razvoju dotičnih video igara, ostati bez posla.

baldur's gate 3 video igra

Među otkazanim igrama su interni projekat pod šifrom Jabberwocky i dva igre spoljnih studija koje su bile u ranom razvoju, ali se ispostavilo da RPG koji Hidden Path Entertainment razvija ipak neće pasti pod mač.  Od ovog odustajanja osiguran je i Baldur’s Gate 3, koji je skoro dobio zvaničan datum izlaska i Metju Mersera kao glas za popularnog karaktera iz igre – Minska.

Žao nam je što ovo čujemo jer je uvek dobro imati novu D&D igru kojom ćemo zaploviti Forgotten Realmsom ili nekim drugim svetom. Dok ne budemo zaigrali Baldur’s Gate 3 i neke druge naslove, pogledajte  Rankov vodič kroz D&D igre na računarima tokom prethodnih decenija.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.