Card Games

Ravensburger i Disney spremaju novu kartičnu igru

 

Ravensburger je odlučio da se upusti u svet kartičnih igara (TCG).

Izdavač je najavio svoju prvu igru ovog tipa koja je stvorena u saradnji sa Disney kompanijom. Nazvana Disney Lorcana, igra će sadržati sve omiljene Dizni likove u njihovom originalnom izdanju, kao i ponovo osmišljenom modernom izdanju koje odgovara jedinstvenoj i magičnoj igri.

Disney Lorcana stavlja igrače u ulogu Illumineera koji prizivaju karaktere iz Lorkaninog The Great Illuminary, koji predstavlja trezor svih Diznijevih pesama i priča.

Za sada nema drugih informacija o samoj igri niti su za javnost objavljene slike i karte. Najavljeno je otkrivanje 7 karaktera na predstojećem Dizni sajmu D23 a sama igra će se naći u prodaji u jesen 2023. godine. Prateći program će biti u obliku 4 ekspanzije godišnje i robusnom organizovanom takmičarskom igranju.

Tokom godina smo videli mnoštvo kartičnih igara koje su se oslanjale na moćne intelektualne svojine. One nisu uspele da zadrže pažnju igrača te su nekoliko godina plivale tik iznad margine isplativosti nakon čega bi se proizvodnja zaustavila i cela linija gasila. Da li će jedan titan kao Dizni u saradnji sa Ravensburger biti u stanju da opstane na tržištu kojim dominiraju Magic: The Gathering, Yu-Gi-Oh i Pokemon kartične igre, ostaje da se vidi.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.