Card Games

Upravo je prodata najskuplja Pokemon karta na svetu

Svaki zmaj nađe svog kupca pa i svetlucavi Charizard iz prve edicije Pokemon karata.

Jedna od najređih Pokemon karata svih vremena, originalni holografski Charizard je prodat za rekordnu sumu i to jednoj poznatoj ličnosti. Ova retka karta, punog naziva The 1999 First Edition Shadowless holographic Charizard #4, je PSA procenio čistom desetkom. Ovo je još veća retkost jer su ove, rane karte, korišćene u igri i jako je teško pronaći neku u ovako dobrom stanju. Tada su se karte kupovale radi igranja.

Kartu je kupio reper Logic, koji je za nju platio 183 812 dolara. Uz porez od 20% to je izaslo na 220 000 zelembaća i predstavlja najveću cenu plaćenu za ovu Charizard kartu.


Logic je poznat kao ljubitelj Pokemon kartične igre. Pre nekog vremena je na Instagramu otvorio kutiju bustera iz osnovne igre iz 1999. godine koju je platio 23.000 dolara. Kako on navodi, sada može da uživa u stvarima koje su mu bile nedostupne u detinjstvu.

Ova kupovina ne samo što je rekorder među Pokemon kartama, gde je čitava kolekcija prodata za 100 hiljada dolara, već je zvanično i najskuplja karta ikada prodata. Da podsetimo, to mesto je do nedavno pripadalo karti Black Lotus iz MtG, čiji je poslednji primerak prodat za 160 hiljada dolara. Ipak, jedna kupovina se još nije desila – čuvena Yu-Gi-Oh! karta vredna skoro pola miliona dolara još uvek traži kupca.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Categories: Card Games, News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.