Card Games

Najređa Magic The Gathering karta prodata za preko 150.000 dolara

Kartaške igre poput Magic The Gathering odavno prevazilaze pojam hobija – u njima se održavaju ozbiljni turniri, igrači ih gotovo religijski prate, a ulaganje u iste vas možda obezbedi i za ”crne dane”.

Upravo u MtG najveći sveti gral kolekcionarstva je Black Lotus, retka karta koja se može naći samo u Alpha paketima. ”Dobro”, reći ćete vi, ”samo treba kupiti taj paket, zar ne?”. Pa, kvaka je u tome što su to prvi, originalni MtG paketi karata, odštampani još davne 1993. godine kada je Wizards of The Coast tek testirao tržište. Jasno je da ih nije malo ostalo u opticaju, a još manji broj njih sadrži Black Lotus kartu.

Otvaranje Black Lotus je ravno osvajanju sedmice na Lotou koliko je retko, a ako čoveka u tom trenutku ne odvedu na urgentni očekuje ga pozamašna suma novca. Najnovija aukcija na kojoj je prodat Black Lotus kvaliteta 9.5 završila se na šestocifrenom iznosu, tačnije 166,100 dolara. Ovo je čak dvostruko veći iznos za koji je prodat ovaj primerak u odnosu na prethodnu eBay aukciju za (ipak nešto lošiji) primerak karte, čime je novi Black Lotus i zvanično najskuplja Magic: The Gathering karta.

Šta ovaj artifact radi, realno, kolekcionare nije briga. Karta sigurno neće napuštati stakleno zvono ili gde god je srećni kupac bude čuvao, vremenom povećavajući svoju vrednost. I posle nek neko kaže da se (magično) kartanje ne isplati.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.