Card Games

Komplet Pokemon karata prodat za 100,000 dolara

Vreme je da preturate po kutijama Pokemon karata na svom tavanu, možda se i u vašoj kolekciji čuva čisto zlato.

San svakog kolekcionara da svoje karte “utopi” za astronomsku sumu i obezbedi sebi i familiji mirnu penziju, nedavno se ostvario jednom srećniku. Štaviše, ovo je do sada najvrednija aukcija Pokemon karata, a dostignut je iznos od 107 010 dolara. Američkih, naravno.

Kolekcija u pitanju je čitava prva serija Pokemona koja broji 103 karte, među kojima je i izuzetno redak hologramski Charizard. Još bitniji faktor u dolasku do vrtoglave cene je i stanje kolekcije, nešto što do sada nije zabeleženo – svaka karta je apsolutno savršenom stanju. Tzv. “Gem Mint 10” ocena je data svakoj od karata i to je najveći kvalitet očuvanosti karte, što se retko dešava čak i kada otpakujete svežu kesicu najnovijih karata. Uvek se desi da se nešto malko iskrivi, izgrebe i slično, tako da je šansa da je cela kolekcija ovako stara savršeno očuvana je kao sedmica na Lotou. A toliko i vredi.

Međutim, ovo nije najskuplja transakcija u svetu kartičnih igara. Rekorder je i dalje legendarni Black Lotus iz Magic: The Gathering koji je prodat za 150 hiljada dolara, a među kartama koje još traže novog vlasnika je i Blue Eyes Ultimate Dragon za koju u Japanu traže 45 miliona jena.

 

Categories: Card Games, News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.