Card Games

Magic The Gathering karta prodata za 500 000 dolara

Nema zime za trgovce kartaškim raritetima.

Među Magic: The Gathering kartama ima pravih rariteta, karata koje nekim igračima mogu vredeti stotine, pa i hiljade evra. Čuli smo priče o igračima koji su jedan buster menjali za laptop, kupovali kola i šta sve ne zahvaljujući MTG ekonomiji, ali ima karata koje su jednake dobitku na lutriji. Za ovo se kupuju kuće sa sve kamenim lavovima na kapiji!

Black Lotus je odavno čuvena karta u svetu magičnih karata. Verovatno uveliko znate za nju, uostalom pisali smo o njoj više puta, kao i o astronomskim ciframa po kojima je srećni kolekcionari prodaju. E pa, upravo je oboren rekord, jer je na nedavnoj eBay aukciji primerak ove karte prodat za vrtoglavih 511 100 dolara. Dobro ste pročitali, pola miliona zelembaća! Prethodni rekord iznosio je oko 160 hiljada dolara, što znači da je rekord utrostručen. Sve je manje ovih karata u opticaju, naročito kvaliteta PSA 10 koji predstavlja fabrički savršen kvalitet karte. Da podsetimo, Black Lotus je bilo moguće nabaviti samo u prvom, Alpha paketu Magic: The Gathering iz 1993. godine, a pitanje je koliko je išta od toga preživelo zub vremena.

Inače je cena na aukciji dostigla čak 700 hiljada dolara, ali su u pitanju ipak bili klasični “zezatori” koji su veštački napumpavali cene. Svejedno, ovim je Black Lotus postao zvanično najskuplja karta prodata na aukciji i pobedila najskuplju Pokemon kartu, 1st edition Charizard, prodatu za preko 200 hiljada dolara u oktobru prošle godine.

Šta biste vi uradili da nađete Black Lotus u busteru? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.