Boardgames

Football Manager i nova Dune društvena igra uskoro u izdanju Portal Games

Poljski izdavač društvenih igara planira opasna pojačanja za ovu godinu.

Na nedavno održanoj PortalCon online konferenciji, Portal Games je najavio dve velike društvene igre koje možemo očekivati tokom predstojeće godine. Prva je ujedno i najveće iznenađenje, jer će ovaj izdavač uzeti jednu kultnu licencu – Dinu. Proizvedena u saradnji sa Gale Force Nine, Dune: House Secrets će biti prva u trilogiji kooperativnih igara koje će poznati sistem iz Detective preneti u svet iz Herbertovih knjiga u kojima je Začin sve, a Šai-Hulud osluškuje svaki korak.

Pustinjska planeta Arakis će biti centralna lokacija, a jedan do pet igrača će u ulogama pobunjenika odmotavati priču i izvršavati određene zadatke. Istraživaćete svet, sklapati nova savezništva, ali i koristiti sajt kroz koji ćete dublje ulaziti u priču i pratiti progres tokom kampanje. Uostalom, baš kao i u Detective. U kutiji će se nalaziti uvodna misija kroz koju ćete se upoznati sa mehanikama i tri scenarija koji se nadovezuju jedan na drugi i zaokružuju čitav narativ. Sudeći po iskustvima sa prethodnim serijalom, gomila papira i olovaka su obavezni za igranje ovoga, kao i grupica prijatelja kojima ne smeta da satima lupaju glavu o čitavu misteriju.  Igra se očekuje krajem godine, dok naredne dve igre još nemaju okvirni datum izlaska.

Druga velika najava je za ljubitelje fudbala, tačnije sve one koji smatraju da su bolji stručnjaci od svakog selektora. Eleven: Football Manager Board Game  je ekonomsko-strateška igra za do 4 selektora kroz koju ćete proći kroz sve faze vođenja fudbalskog kluba – unajmljivanje zaposlenih, treniranje igrača, PR dužnosti, traženje sponzora, unapređivanje stadiona, verovatno i organizovanje nereda na tribinama (izdavač nam ovo nije potvrdio). Da li ćete vikati “Dragane napadaj!” za stolom je potpuno na vama. Igra će podržavati i solo igranje, a u junu će doći na Kickstarter. Direktor Portal Games, Ignacy Trzewiczek, očekuje da će igra naći specifičnu nišu kao svojevremeno Pret-a-Porter.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.