Boardgames

Nove društvene igre 31.10.2020: To su strašne stvari

nove društvene igre oktobar 2020

Nadamo se da vas nismo previše uplašili naslovnom sličicom, a ni jučerašnjim videom u kome smo prelistavali najbolje društvene igre za dobar provod tokom Noći Veštica. Jer sada je vreme da pogledamo koje nove društvene igre stižu uskoro u prodavnice. Imamo tu strašne vampire, strašne morske nemani, strašne nindže i još strašnije plaćanje poreza u antičkom Rimu. Ako se niste previše uplašili, nastavite sa čitanjem.

Masters of the Night

Masters of the Night

Masters of the Night

Za sve gospodare noći i ostale šišmiše, Ares Games je spremio Masters of the Night. Ovo je kooperativna vampirska društvena igra koju je dizajnirala ruska ekipa Igrology. Bićemo u ulozi vampirske porodice koja pokušava da uspostavi kontrolu nad novim gradom u koji su se naselili. U tome će ih ometati Agenti koji će učiniti sve da novopečena vampirska porodica (HA!) ne uspe da se spremi za Ritual Krvavog Meseca, od čijeg uspeha zavisi kontrola nad gradom. Ovo je igra za 1 do 5 igrača i traje oko 45 minuta. U prodavnicama se očekuje tokom novembra, a do tada pogledajte koje su još dobre horor društvene igre.

League of Infamy

League of Infamy

League of Infamy

Nakon uspešne Kickstarter kampanje, nova dungeon crawler društvena igra iz Mantic Games je spremna za dolazak na police prodavnica. U League of Infamy ćete istovremeno biti saborac ali i glavni protivnik svojim saigračima, jer se nekada jako isplati biti prepreden. Igrači preuzimaju uloge antiheroja u ovoj avanturi koja će ih odvesti zmaju ispred vrata, a onaj ko bude najmanje reš pečen će izaći kao pobednik. Igra će se naći u prodaji tokom novembra.

Carpe Diem

Carpe Diem

Carpe Diem

Iskoristite dan u novom izdanju društvene igre koju je dizajnirao Stefan Feld. Carpe Diem nas vodi u drevni Rim gde kao patriciji finansijski podmazujemo izgradnju novih opština za bogatu vlastelu. Ovo je inače treće izdanje popularne igre, ali po svemu sudeći neće doneti nikakve krucijalne promene sem osveženih ilustracija. Povratak u Rim nas očekuje tokom januara 2021. godine u izdanju Ravensburger i njihovog Alea brenda.

Naruto: Ninja Arena

Naruto: Ninja Arena

Naruto: Ninja Arena

Tokom Spiel Digital 2020 prikazana je Naruto društvena igra zbog koje ćete morati da naučite taj Rasengan i ostale đutsue. Naruto: Ninja Arena nastala je kroz saradnju čak četiri dizajnera. Antoan Bauza (7 Wonders Duel), Korentin Lebra (Draftosaurus), Ludovik Moblan (Cyclades, Kingdomino Duel) i Teo Rivier (Unlock!) dizajnirali su potpuno novi sistem koji su nazvali roll & clash. Pokušavaćete što brže da rolate kockice i aktivirate specijalne moći svojih likova (Naruto, Sasuke, Sakura i Shikamaru), pokušavajući da ostanete jedini nindža u ovoj frenetičnoj borbi. Igru će krajem godine objaviti Don’t Panic Games, a za početak 2021. najavljena je i prva ekspanzija.

Uk’otoa

Uk'otoa

Uk’otoa

Vesela družina pod imenom Critical Role nedavno je pokrenula izdavački biznis, a prva društvena igra koju će objaviti pod brendom Darrington Press vodi nas preko sedam mora. Uk’Otoa je igra čudnog naziva i teme. Vidite, na Lucidnom moru vlada borba moreplovaca za prestiž, titulu najbolje posade i šansu da ne završe u stomaku naslovne morske nemani. Brod tone, a na vama je da blefiranjem i pametnim taktikama eliminišete ostatak posade i ostanete poslednji na plutajućem komadu drvne građe. Uk’Toa stiže u prodavnice tokom prvog kvartala 2021. godine.

Fjords

Fjords

Fjords

Australijski izdavač Grail Games sprema novu verziju igre Fjords. Ovu igru je kreirao Franc-Beno Delonž, a izdao ju je Rio Grande Games 2005. godine. Ovo je igra smeštanja heksagonalnih pločica sa naslikanim travnatim, vodenim i planinskim površinama. Nakon što se pločice poslažu, tako da formiraju pravilan krajolik igrači će postavljati farme i ubirati poene. Ova nova verzija Fjordova će imati više pločica tako da će moći da igra do 4 igrača. Biće uvršteno i 5 mini ekspanzija na kojima je radio Fil Voker-Harding, koje će igri dodati nove predmete i varijetet pri igranju. Igra se u prodavnicama očekuje tokom 2021. godine.

Koje društvene igre su vaši favoriti? Da li planirate da kupite novu igru ovog mesca i koju? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.