Articles

Fenomen Escape Room igara i kako da ih igrate kod kuće

Geek is the new sexy. Dok nam se Teorija Velikog Praska vrti na televizorima, Vin Dizel i Džo Manđanelo uživo igraju D&D, a BoardGames subredit ima milion pratilaca, standardne geeky stvari upadaju i u potpuni mejnstrim.

Fenomen Escape Room, koji se u poslednjih 10-tak godina od kako je nastao, proširio iz Japana i osvojio ceo svet je u isto vreme okupirao i nekoliko naših gradova. Titova, Teslina ili Robin Hudova soba, za svačiji ukus ima po nešto, kako bi svi stari point end klikeri, a i mnogi drugi koji nikada nisu odigralni ni jednu video igru, utolili svoju žeđ za slagalicama, ali ovaj put u pravom svetu.

Direktan kontakt sa saigračima i samom igrom je jedna od najbitnijih stavki zbog kojih društvene igre imaju ogromnu popularnost. U Escape Room-ovima su ovi aspekti pomešani sa igranjem uloga i doveden na skoro savršen nivo. Preostaje još samo urođena želja ljudi za rešavanjem različitih problema i dobili ste praktično idealnu zabavu za svakoga.

O Escape Room-ovima u vidu pravih soba možete već naći gomilu informacija na internetu, a mi bismo pomenuli nekoliko onih koje su u skladu sa specijalizacijom našeg sajta; društvene igre sa temom bežanja iz sobe.

bg_escapetales-awakening_01

Pre nekoliko nedelja ste mogli da čitate recenziju o igri Escape Tales: The Awakening u kojoj je ozbiljno odrađena priča podjednako bitna koliko i ponuđene mozgalice. Za tradicionaliste tu su veoma popularni Unlock i Exit serijali kao i nešto manje poznati Deckscape.

Sve ove igre na manje ili više uspešan način prenose atmosferu iz pravih Escape Room-ova, pa i činjenicu da kada ih jednom odigrate, nemate mnogo razloga da im se vraćate. Neke od njih ćete moći lako dalje da prodate ili date prijateljima da se izigraju dok će druge biti uništene tokom rešavanja u stilu Legacy igara. Ako vam ovo ne smeta, Escape Room igre od nas imaju toplu preporuku, a za one koji nisu sigurni kako to izgleda, funkcioniše i da li su spremni da izdvoje mukotrpno stečen novac na nešto što će odigrati jednom – Unlock serijal nudi i nekoliko besplatnih print and play avantura!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.