Boardgames

Nedeljne vesti 8.3. – 15.3.2019: Spremite se za Igru Prestola

Još malo pa će nam Gejmotron iskakati iz televizora, tableta i pametnih usisivača. Zmajevi dolaze, zombiji dolaze, zima došla davno, uzimaju se godišnji odmori i bolovanja, kupuju udobnije fotelje, a i viđamo Game of Thrones u sto i jednoj varijanti. Naravno da stiže nova društvena igara inspirisana upravo serijom (ljubitelji knjige padaju u nesvest) i više o njoj vam otkrivamo u nastavku. Takođe je najavljena i igra o Sudiji Dredu na kojoj radi ni manje ni više nego Martin Volas, kao i Warhammer ”mlatilica” i igra u kojoj magije kažu ”piju piju”. Tu su i zeleniji pašnjaci kada se umorite od svog ovog tabanja i magijanja, kao i jedna mozgalica. Pa, da krenemo…

Game of Thrones: Oathbreaker

Game of Thrones: Oathbreaker

HBO i Dire Wolf Digital zajedničkim snagama oživljavaju Igru Prestola na našim stolovima krozGame of Thrones: Oathbreaker. U pitanju je party igra za do 8 igrača prepuna intriga i podmetanja kore od banane, dok ćete se za stolom boriti za vlast na Vesterosom i sedenje na ‘ladnom Gvozdenom prestolu. Sve ilustracije su zasnovane na seriji, sa igrivim likovima među kojima su favoriti publike (što živi, što oni koji odavno mirišu cveće ispod zemlje), a igra će se naći u prodavnicama tokom proleća, otprilike kada bude premijera poslednje epizode ove serije.

Glen More II: Chronicles

Glen More II: Chronicles

Posle čak devet godina, Glen More dobija nastavak. Glen More II: Chronicles je igra na kojoj radi Funtails, a vodi nas u srednjovekovnu Škotsku. Igrači će svoj klan razvijati trgovinom, osvajanjem teritorije, zauzimanjem bitnih lokacija i proizvodnjom viskija (golfa, nažalost, ni od korova), sa ciljem da budu najuticajniji u finalu koje se odvija u 19. veku. Postavljaćete pločice i upoznavati se sa škotskom istorijom i legendama, a sve to u 90 do 120 minuta. Igra izlazi krajem godine u izdanju Renegade Game Studios.

Warhammer Age of Sigmar: Warcry

Warhammer Age of Sigmar: Warcry

Na GAMA Trade Show sajmu u Renou, Games Workshop je između ostalog prikazao i novu skirmiš igru smeštenu u Warhammer Age of Sigmar svetu. Tim koji je stvorio Warhammer Underworlds i Kill Team sada je pripremio Warcry. Kako izdavač navodi, igra je taman za one koji vole naraciju, izjednačene i brze borbe na manjim površinama. Takođe, u saopštenju stvori da je ovo više od obične skirmiš igre i da se u njoj nalazi i odvažna nova mehanika. GASP! Očekujte više informacija u narednim nedeljama.

Judge Dredd: Helter Skelter

Judge Dredd: Helter Skelter

Skirmiš igara Martina Valasa Wildlands dobija spinof u saradnji Osprey Games sa 2000AD. Judge Dred: Helter Skelter menja fantazijski svet i fakcije iz Wildlands za karaktere iz popularnog britanskog stripa. Tu su sada Sudija Dred, Slejn, Strontium Dog i Nikolai Dante. Mesto skupljanja kristala, ovi svetovi iz stripova se takmiče u skupljanju fragmenata njihovih svetova i to u Mega-City One. Judge Dredd: Helter Skelter je osmišljen na bazi Wildlands kartičnom sistemu i dolaziće sa 20 minijatura dok su za ilustracije zaduženi Simon Frejzer, Kris Veston, Rufus Dajglo i Klint Lengli.

Sorcerer

Sorcerer

Od tvoraca Star Realms i Hero Realms, stiže tzv. ”igra razvijanja likova”. U Sorcerer ćemo videti kombinaciju strateških kartičnih igara i taktike na tabli, dok budemo pokušavali da napravimo najmoćnijeg čarobnjaka kroz četiri grane veština i isto toliko špilova karata, a u postavci postoji čak 64 moguće kombinacije tako da ovo zvuči kao igra koju ćemo moći da igramo iznova i iznova. Sorcerer se očekuje u slobodnoj prodaji tokom juna u izdanju White Wizard Games.

Mental Block (PHOTO: Pandasaurus Games)

Mental Block (PHOTO: Pandasaurus Games)

A za vežbanje vijuga i učenje perspektive pobrinuće se Pandasaurus Games sa igrom Mental Block. Koristeći blokove od sunđerastog materijala, igrači će morati da sastave trodimenzionalne skulpture dok vide samo jednu perspektivu na njih. U pitanju je kooperativna igra, sa opcionom mehanikom izdajnika i pritom se sve odigrava u realnom vremenu, tako da očekujemo jednu haotičnu zanimaciju. Uz Mental Block dolazi čak 60 zadataka, a igra se očekuje u prodavnicama do kraja godine.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.