Boardgames

HeroQuest se konačno vraća?

Neki kažu da je sveti gral društvenih igara, neki da je začetnik dungeon crawler žanra i najbolja igra tog formata, a svi se slažu da je u pitanju suvi klasik.

HeroQuest, društvena igra koju je davne 1989. godine objavila kompanija Milton Bradley pod licencom Games Worshop, možda bi mogla da se vrati u proizvodnju posle višedecenijskog odsustva. Naime, Restoration Games je nedavno podneo zahtev za registrovanje imena HeroQuest Legacies. Kako se navodi u dokumentu, koji možete i sami pogledati, ovaj izdavač je ime registrovao u svrhu “društvene igre, igre sa kockicama, kartama i minijaturama”. Hm, zvuči baš kao klasični HeroQuest.

Inače, sama franšiza je menjala ruke u jednom trenutku. Kako Games Workshop nije objavljivao nove proizvode u toj liniji, dizajner Greg Staford je preuzeo licencu za svoj HeroQuest RPG smešten u Glorantha univerzum. Bilo je i pokušaja povratka same društvene igre, ali su se završavali neslavno. Kako je licenca ponovo slobodna, otvorila se prilika za povratak.

Ukoliko niste znali, Restoration Games je kompanija koja je specijalizovana za ponovna izdanja starih društvenih igara koje su dugo van domašaja publike. Oni su zaslužni za Fireball Island, Stop Thief i, nedavno, za Return to Dark Tower. HeroQuest, igra koja je dugo nedostupna ako je ne kupujete polovnu za par stotina evra, bi zaista mogla da ponovo bude hit. Izdavač je, upitan oko registrovanja imena za igru, odgovorio da je to samo jedan od brojnih koraka i da, barem za sada, ne garantuje da ćemo zaista videti novi HeroQuest u skorije vreme.

A ako vam i dalje nije jasno zašto toliko pompe oko jedne društvene igre, moramo da vas uputimo na ovaj legendarni HeroQuest video:

Da li ste igrali HeroQuest? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Categories: Boardgames, News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.