Boardgames

Nedeljne vesti 18.08. – 24.08. 2017

Čovek bi rekao da će se posle Gen Con sajma smiriti strasti….da će industrija popustiti malo…ali ne! Nemilosrdni izdavači nas i dalje bombarduju novitetima. Recimo, Days of Wonder misli da nije dosta Ticket to Ride igre, te je na red došla Francuska mapa. Restoration Games je za svoj sledeći projekat restauracije izabrao Fireball Island.

Ove nedelje ćemo se nadmetati u pečenju pita, u igri Pie Town, koju nije kreirao Rudolf sa 24 Kitchen kanala. A komotno je mogao biti on. Ići ćemo u posetu brazilskim favelama i vodićemo velike imperije osamnaestog veka u ratne i trgovačke pohode. Kao vrhunac nedelje, obratite pažnju na igru Monster Slaughter, gde konačno možemo ubijati smaračke tinejdžere iz horor filmova osamdesetih godina. Debela, kovrdžava, sa protezom gine prva…Pazi šta ti kažem!

 

Ticket to Ride: France and Old West

Igra Alana Mura Ticket to Ride, krajem oktobra posećuje još jednu zemlju. Posle Ticket to Ride: Germany, Days of Wonder je najavio nove mape u paketu Ticket to Ride Map Collection Volume 6: France and Old West. Ovo izdanje će imati dvostranu mapu gde će sa jedne strane biti mapa Francuske a sa druge strane Divlji Zapad. Obe ove mape će igri doneti jedinstvene mehanike. Na mapi Francuske igrači će morati da grade železničku prugu koju žele kasnije da zaposednu svojim vagonima, dok će na mapi Divljeg Zapada svaki igrač imati svoje “rodno mesto” odakle će pokušavati da proširi svoju železničku mrežu. Ticket to Ride: France and Old West će zahtevati osnovnu kopiju igre, koja može biti ili Ticket to Ride ili Ticket to Ride: Europe. Igra će svoju premijeru imati na Essen Spiel sajmu u Nemačkoj.

Favelas

Favelas

Da favele u Rio de Žaneiru nisu samo mesto gde se dešavaju otmice, ubistva i prodaja droge, pokušaće da nam dočara nova igra WizKids izdavača, Favelas. Nova igra Kristofera Brajana stavlja 2-4 igrača u uloge preduzimača koji pokušavaju da ulepšaju favele spuštajući pločice i čineći ih privlačnijim za viši stalež stanovništva. Prepreku će im predstavljati gradska veća koja će stalno menjati svoje prohteve i sugestije efektivno menjajući vrednost zemljišta.

Monster Slaughter

Monster Slaughter

Francuski izdavač Ankama Boardgames je najavio igru Monster Slaughter. Igra neinspirativnog naslova, inspirisana horor filmovima osamdesetih godina prošlog veka donosi sjajnu ideju za sto. Konačno možete igrati monstrume koji pokušavaju da raskomadaju dosadne, hormonski napucane tinejdžere koji su došli sami, bez roditelja na kampovanje u kuću u dubini tamne šume. Igrači kontrolišu vukodlake, zombije, vampire i goleme i pokušavaju da ubiju tinejdžere onim redosledom koji su najavili pre početka runde. Izdavač je najavio Kickstarter kampanju za jesen ove godine.

Pie Town: Spies, Lies and Apple Pies

Pie Town: Spies, Lies and Apple Pies

Uspešni i sve poznatiji američki izdavač Renegade Games Studio je najavio novu euro igru Pie Town: Spies, Lies and Apple Pies. U ovoj igri će igrači biti u ulozi pekara koji će pokušavati da naprave najspektakularnije pite, dok će u isto vreme pokušavati da sačuvaju tajnu svog recepta. Igra koristi mehaniku smeštanja radnika baziranu na kockicama, koje će igrači koristiti za skupljanje sastojaka, pečenje pita i profitabilnu prodaju. U isto vreme trudiće se da dokuče tajne recepte drugih pekara. Igra je najavljena za novembar 2017. godine.

Fireball Island (1986)

Fireball Island (1986)

Restoration Games je na upravo završenom Gen Con sajmu najavio osvežavanje retke i tražene igre Fireball Island. Ova popularna igra iz osamdesetih godina prošlog veka, izdavača Milton Bradley, je u suštini rolaj i kreći se igra. Ono što je bilo privlačno tada, a bogami nadamo se i u novoj verziji igre, je 3D plastični teren sa ljutim Idolom u centru koji bi povremeno bacao vatrene lopte po stazama uništavajući mostove a ponekad i igrače. Igrač koji uspe da ukradi rubin smešten u samom idolu pobeđuje. Posle pozitivnih reakcija na njihovo osveženje igre Stop Thief!, Rob Davio i kompanija su uspeli da dobiju prava na licencu a datum startovanja Kickstarter kampanje za novi Fireball Island još uvek nije poznat.

Empires

Empires

WizKids ima još jedno planirano izdanje, Empires. Igrači u ulozi velikih nacija u osamnaestom veku, šire svoje imperije, vode ratove i trguju. Za širenje imperije potrebna vam je podrška naroda, koju dobijate obezbeđivanjem dobara za njihov nesmetan život. Ratovanjem, nacije mogu osvojiti novu populaciju, teritorije, dobra i podršku. A ratovi se vode, naravno, armijama za koje je potrebno zlato koje dobijate trgovinom i, gle čuda, opet ratovanjem. Svi potezi igrača se odigravaju simultano i ne postoje restrikcije pri trgovini. U ovoj igri mogu uživati 2-10 igrača, što je impresivan broj. Izdavač ovu igru opisuje kao Chinatown na steroidima.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.