Boardgames

Nedeljne vesti 07. 04. – 14. 04. 2017.

Prenosimo vam najvažnije vesti iz sveta vašeg omiljenog hobija. Izdavači se zahuktavaju za predstojeći Origins sajam. Evo najvažnijih vesti za ovu nedelju:

Sheriff of Nottingham: Merry Men

Arcane Wonders je najavio dugo očekivanu ekspanziju za Sheriff of Notthingham. Pod imenom, Merry Men, ekspanzija dodaje šestog igrača i nekoliko varijacija i modula koje možete uključiti u igru. Među njima su i zakoni koje šerif postavlja pred svaki krug, zamenik šerifa i pojačano crno tržište. Takođe tu su i Robin Hudovi pajtaši – Merry Men, koji kada su uspešno prokrijumčareni, daju specijalne bonuse igračima. Izlazak se očekuje u avgustu ove godine.

Button Men

Button Men se posle 18 godina vraća na tržište. Zanimljiva mikro igra koju je dizajnirao Džejms Ernest daleke 1999. godine, sadržala je karaktere odštampane na bedževima koji su se medjusobno tukli. Cheapass Games su sa ovom igrom osvojili dve Origin nagrade, a vraćaju se na Kickstarter sa kampanjom koja počinje 25. aprila sa novom verzijom ove igre. Nova verzija će mesto bedževa imati karte, da bi cena bila niska i da bi mogle da se rade ekspanzije.

Super Mario Level Up!

USAopoly je najavio izlazak nove društvene igre koja je bazirana na jednoj od najvećih ikona video igara – Super Mariju. Super Mario Level Up! će imati 3D tablu za igranje na kojoj će 3-6 igrača pokušavati da spase Kraljevstvo Pečuraka i da pritom skupi najviše novčića,

Ticket to Ride: Germany

Days of Wonder je najavio Ticket to Ride: Germany, nezavisnu igru u megapopularnoj liniji Ticket to Ride. TTR: Germany je redizajnirana verzija starije igre Zum-um-Zug: Deutchland koja je izašla samo na nemačkom tržištu. Ova nova verzija igre, reimplementira mehaniku putnika koja se pojavila u starijoj nemačkoj verziji igre. Ticket to Ride: Germany se očekuje u prodavnicama u junu.

Zombicide: Green Horde

CMON je najavio sledeći naslov u Zombicide liniji igara. Ostajemo u srednjem veku, te posle uspešnog Zombicide Black Plague, na red dolazi Zombicide Green Horde. Kickstarter kampanja je najavljena za drugu polovinu ove godine.

Crystal Clans

Plaid Hat Games je na svom sajtu objavio da razvija novu igru pod imenom Crystal Clans. Ovo će biti taktička kartična igra za dva igrača, slična Summoner Wars, sa raznim armijama i mapama. Igru dizajniraju Kolbi Dauč, Andrea Mezotero i Artur Elis. Za ilustracije i grafički dizajn zadužen je Martin Abel.

DiceBot MegaFun

WizKids je spremio novu kartičnu igru sa kockicama, DiceBot MegaFun. U ovoj igri, koju su kreirali Džeremi Kalgrin i Kris Volpe, roboti se bore za slavu svojih vlasnika – igrača. Kao što i očekujemo, tu je budženje delova na robote, koji će povećati šanse za njegovo preživljavanje  u simultanoj, svako za sebe, borbi. Igra je dizajnirana za 2-4 igrača i biće dostupna u prodavnicama društvenih igara u junu.

Iron Dragon

Mayfair Games je najavio novu verziju njihove stimpank/ fantazijske graditeljske igre – Iron Dragon. Originalno izdata 1994. godine, Iron Dragon je kombinovao poznate Mayfair mehanike iz Empire Builder igre, sa sjajnim ilustracijama Toma Vema. Nova verzija igre ima pročišćena pravila kao i potpuno nove ilustracije. Premijera se očekuje na Origins sajmu u junu.

Boss Monster: Implements of Destruction

Brotherwise Games je objavio novu ekspanziju za Boss Monster. Implements of Destruction je mali dodatak igri sa samo 29 karata, od kojih su većina predmeti i nekoliko Bossova. Ova ekspanzija je kompatibilna sa Boss Monster i Boss Monster 2 igrama.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.