Boardgames

Evo kako Restoration Games sprema povratak The Dark Tower

Pre nekoliko meseci pisali smo o društvenim igrama koje su nedostupne današnjem igraču. Jednu igru smo tu propustili da ubacimo – legendarni The Dark Tower.

Razlog zašto smo ovu igru preskočili nije jer imamo nešto protiv nje, već zato što smo znali da nije zauvek nedostupna. Vidite, pre dve godine Restoration Games je objavio vest da je nabavio licencu i da okuplja opasnu ekipu dizajnera da ovaj projekat donese na naše stolove u spektakularnom izdanju.

Pa, taj momenat je došao, jer je nedavno pokrenuta Kickstarter kampanja za Return to Dark Tower, kooperativnu igru za jednog do četiri igrača koja u oko dva sata pakuje mnogo avanture i misterije. Sve to začinjeno strašnom kulom koja stoji na sredini stola i deli pravdu i brzu pogibiju. A u dizajnerskoj stolici – Rob Davio (Pandemic Legacy), Ajzak Čajldres (Gloomhaven), Noa Koen (Betrayal Legacy), Džastin D. Džejkobson (Fireball Island) i Brajan Nef (Betrayal Legacy). Postava zvučnija od liste headlinera za Exit (mada nije to sada toliko teško, prim. aut.).

Kružnom tablom još jednom dominira naslovna kula, unapređena i modernizovana. Kula ima gomilu motora, tajnih pregrada i svetlećih dioda, a može i bežično da komunicira sa aplikacijom koju instalirate na telefon i krije brojne tajne smicalice. Igra postavlja puno izazova pred igrače još pre finalnog sukoba protiv kule, ali ni vaši heroji nisu naivni jer vremenom postaju jači, otkrivaju nove sposobnosti i oružje. Poprilično epska avantura, ako nas pitate.

Kada se igra pojavila u prodaji davne 1981. godine, koštala je pedesetak dolara. Novo izdanje igre, barem na Kickstarteru, koštaće vas 125 dolara uz dodatak dostave. To možda deluje vrtoglavo iz ove perspektive, pa smo proračunali inflaciju i otprilike bi sada prva igra koštala 150 dolara. Ipak treba uzeti u obzir da dobijate jedno poprilično veliko parče tehnologije i pravi monolit koji ćete sigurno držati van kutije.

Restoration Games je do sada odlično restaurirao društvene igre, tako da nemamo sumnje da će Return to Dark Tower biti odlična igra, naročito zbog ekipe dizajnera koja stoji iza nje. Kampanja traje do 4. februara, već je premašila cifru od 3 miliona dolara, te ukoliko vam ovo deluje interesantno skoknite na Kickstarter i podržite projekat.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.