Boardgames

Restoration Games sprema novu verziju Dark Tower

Jedna od kultnih društvenih igara ce dobiti novi život.

Restoration Games je objavio da, nakon Fireball Island, radi na modernom izdanju još jedne velike društvene igre iz ’80-ih. Dark Tower, igra sa kružnom tablom i centralnom kulom u kojoj je bio mali kompjuter kao svojevrsni Game Master, vratiće se na naše stolove posle više od tri decenije.

Pored već velike vesti o povratku igre stare 37 godina, jos veće iznenađenje je duo dizajnera koji je razvija – Rob Davio (Pandemic Legacy) i Ajzak Čajlds (Gloomhaven). Na nedavno završenom GenCon-u, u okviru panela o igri, Davio je pričao o radu na igri i komplikacijama koje pravi adaptacija elektronske kule iz originala. Naime, njegova želja je da kula bude ključni element igre, a ne samo držač za telefon na kome je aplikacija, mada još uvek nije poznato kako će to sve zaista funkcionisati u praksi.

Dark Tower dolazi na Kickstarter ove godine, a u prodaji se očekuje 2020. godine. Što se tiče projekata ovog “rock star” dvojca dizajnera, Čajlds je najavio Gloomhaven video igru, dok Davio sprema Machi Koro Legacy.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.