Boardgames

Nedeljne vesti GenCon specijal 2

Lavina GenCon najava je toliko velika da smo morali da napravimo drugu epizodu (poglavlje?) nedeljnih vesti. Posle bombastičnih najava iz Fantasy Flight Games, ali i drugih iznenađenja, stigle su nam najave nove Muchkin igre, jedan veoma neočekivani Legacy, ekspanzija za keltsku strategiju Inis i još ponešto.

Ukoliko ste propustili, bacite pogled na prvi deo GenCon vesti, a onda da pređemo na ostatak…

Inis: Seasons of Inis

Inis: Seasons of Inis

Dve godine nakon izdavanja originalne igre, Matagot je najavio prvu ekspanziju za Inis. Seasons of Inis će uvesti smenu godišnjih doba u borbu keltskih klanova, pa će i put ka pobedi biti nešto drugačiji sa šest novih teritorija, mitološkim kartama i uvođenjem petog igrača. Englesko izdanje ekspanzije se očekuje do kraja godine, mada izdavač naglašava da postoji šansa da je ipak vidimo početkom 2019. godine.

Ganymede

Ganymede

Izdavač veoma originalnog imena, Sorry We Are French, predstavio je svoju sci-fi verziju Splendora. U Ganymede ćemo razvijati jednu od korporacija i prevoziti čovečanstvo do zvezda sa Zemlje, Marsa, ili naslovne planete, a tu je i poznata mehanika draftovanja karata sa table kako bi se razvila ekonomija. Ova kompaktna i veoma stilizovana igra je upravo u prodaji u francuskim radnjama, a kasnije ove godine će biti dostupna i u ostatku Evrope.

RWBY: Combat Ready

RWBY: Combat Ready

Društvena igra inspirisana popularnom animiranom serijom iz Rooster Teeth produkcije, nakon veoma uspešne Kickstarter kampanje i skoro 800 hiljada dolara od finansijera, spremna je za izlazak. RWBY: Combat Ready postavlja 2 do 5 igrača u uloge likova iz serije, koji će morati da sarađuju kako bi zaustavili hordu Grimm. Igra izlazi krajem oktobra ili početkom novembra u izdanju Arcane Wonders.

Goodcritters

Goodcritters

Još jedna novina ove jeseni iz Arcane Wonders je Goodcritters. Posle pljačke treba podeliti plen, a 4 do 8 igrača u ulozi šumskih krimosa će pokušavati da zadrže što veći deo dragulja, umetnina i ostalih novčano-konvertibilnih vrednosti za sebe. Šef organizacije jeste samo jedan, ali njegov sud se može, pa… lako poljuljati. Ova party igra prepuna blefiranja izlazi u oktobru.

Munchkin: Warhammer 40,000 i Munchkin: Dungeon

Steve Jackson Games vrlo dobro zna svoju publiku. A publika kaže ”nikad dosta Munchkina!”, tako da ovoga puta imamo najave dve igre. Prva je Munchkin Dungeon, koju za CMON razvijaju Erik Leng i Andrea Čiarvezio, sa push your luck kao centralnom mehanikom i obaveznim minijaturama koje će oživeti poznate likove Džona Kovaliča. Igra sledeće godine dolazi na Kickstarter.

Sa druge strane je Munchkin: Warhammer 40,000, nezavisna deluks ekspanzija (ali spojiva sa dosadašnjim igrama) za klasični Munchkin, igra koja će se sprdati sa mračnim mrakom 41. milenijuma i igračima dati priliku da igraju kao Ultramarinac, Nekron, Aeldari, Ork, Death Guard ili Tiranid. Igra će imati preko 160 karata i izlazi uskoro, dok se sledeće godine očekuju dve manje ekspanzije sa dodatnim kartama.

Machi Koro Legacy

Machi Koro Legacy

Najava zbog koje smo morali dobro da pogledamo svoje kalendare stiže nam iz Pandasaurus. Slatka mala igra rolanja kockica, Machi Koro, dobija Legacy izdanje koje je razvio Rob Daviau u saradnji sa JR Honeycutt (Fireball Island). I dalje ćemo rolati kockice i graditi gradić negde u Japanu, ali će se razvijati i priča kroz 10 igranja, sa događajima na koje će igrači direktno uticati. Machi Koro Legacy izlazi na proleće 2019. godine.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.