Games

Broj jedan BGG liste, Gloomhaven, postaje video igra

Broj jedan društvena igra dobija svoje digitalno izdanje. I to mnogo jeftinije.

Adaptacija popularnih video igara u društvene igre je ovih dana česta pojava. Dark Souls, Bloodborne, Fallout, Binding of Isaac su samo od nekih koje su “kartonizovane”. Malo je ređi put u drugom pravcu, digitalizacija kartona. Ako izuzmemo nekoliko važnih izuzetaka – Scythe, Mansion of Madness i neke druge, društvene igre ređe dobijaju digitalni tretman. Tu ne uključujemo one koje su jednostavno digitalizovane i predstavljaju automatizovane portove. Zbog svega ovoga, vest koja stiže sa GenCona je vrlo zanimljiva. Igra koje je na prvom mestu BoardGameGeek liste, Gloomhaven, biće adaptirana u video igru.

This slideshow requires JavaScript.

Gloomhaven, koji se nalazi u Top 10 Tabletop Kickstarter projekata, je od kada se našao u prodaji pokupio nekoliko poznatih nagrada među kojima su i Dice Tower Award 2017, Origins Awards 2018 i Golden Geek Awards 2017. Verzija za PC će biti slična originalu ali ne i direktno kopiranje iste. Digitalno izdanje će pokušati da oslika istu atmosferu i vajb koju donosi stoni dungeon crawler. Asmodee Digital je otvorio Steam Early Access stranu za Gloomhaven i trejler pride. Naravno da trejler ne pokazuje mnogo. Samo malo grafike iz igre i atmosferu.

Studio koji razvija digitalnu verziju sarađuje sa dizajnerom igre, Isakom Čajldsom, da bi osigurali pravu adaptaciju i planiraju da zadrže heksagonalnu poteznu akciju koja je srž društvene igre. Još nije poznato da li će ova verzija koristiti zanimljivi kartični sistem , jer bez njega, realno, nije Gloomhaven. Takođe, igra u startu neće podržavati multiplayer igranje ali se očekuje negde uz put.

Gloomhaven će startovati u prvom kvartalu 2019. godine na Steam platformi za PC. Za sada nema planova za verzije za druge platforme.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.