Boardgames

Nedeljne vesti GenCon specijal

GenCon je u punom zaletu pa smo ovonedeljne vesti posvetili malo više najavama koje su se desile na samom sajmu ili oko njega. U ovom izdanju, mislimo da je najvažnija vest da stiže nova Crossroad igra iz Plaid Hat Games, pod imenom Gen 7. Skot Alms nastavlja sa svojom Tiny Epic serijom igara a i Klanka nikad dosta. Pored ovih naslova AEG započinje novi univerzum sa prvom igrom u njemu Scorpius Freighter. O ovim i još nekim društvenim igrama čitajte u nastavku.

Gen 7

Gen 7

Četiri godine posle igre Dead of Winter koja je bila pionir Crossroad mehanike, Plaid Hat Games je najavio sledeći ambiciozan projekat u ovoj serii igara. Gen 7 nas vodi na generacijski svemirski brod gde su igrači u ulozi sedme generacije putnika koja pokušava da “zapuši rupe” na brodu i uspešno ga pilotira ka destinaciji gde će postaviti novu koloniju. Svako od igrača ima svoju agendu a igra se odvija kroz sedam epizoda gde će svi igrači imati prilike da razvijaju svoju priču a za uzvrat dobiju poboljšanja. Jedna epizoda traje do sat vremena. Celu kampanju ćete najverovatnije odigrati kroz dva igranja ali igra nema legacy mehanike, te ćete sve to moći ispočetka bez ikakvih problema. Izlazak igre se očekuje do kraja ove godine.

Scorpius Freighter

Scorpius Freighter

Nađite posadu i posao i ne dozvolite da vas gluposti ometaju u novom AEGovom naslovu Scorpius Freighter. Sve miriše na kultnu seriju Firefly što uopšte nije loše. Igrači ispunjavaju trgovačke ugovore, zapošljavaju posadu, ne prijavljuju porez, glasno pričaju u bioskopu a sve sa ciljem da podrivaju sistem i vladu iznutra, jer to je uslov za pobedu. AEG je najavio da je ovo prva igra u novom univerzumu a posle premijere na GenConu sledi i premijera na Essen Spiel sajmu.

Tiny Epic Mechs

Tiny Epic Mechs

Posetili smo mali epski svemir i imali male epske pustolovine, a sada je red došao na male velike mechove, jer svi vole velike robote. Gamelyn Games je nastavio tradiciju sa svojim miplovima koji nose drangulije i otišao korak dalje – postavio je miplove u robote! U ovoj ”udri koga stigneš” igri do 4 igrača će opremati svoje mechove ubitačnim oružjima i pokušavati da zauzmu što više polja na tabli, pritom lemajući protivnike što češće. Tiny Epic Mechs dolazi na Kickstarter 13. septembra.

Clank! Expeditions Gold and Silk

Clank! Expeditions Gold and Silk

Krađa blaga zmaju ispred njuške nastaviće se u sledećoj Clank! ekspanziji. Clank! Expeditions: Gold and Silk će doneti dve nove mape i četiri figure patuljaka koji odlaze na ekspediciju do rudarske kompanije pod opsadom čudovišta, odnosno do legla Kraljice Paukova. Ovo je prva u nizu manjih (i jeftinijih) ekspanzija za igru, a Renegade Game Studios i Dire Wolf Digital je objavljuju ovog oktobra.

 

Counterfeiters

Counterfeiters

Novac ne raste na drveću. Ali može biti štampan u štampariji. I to se vodi kao pravljenje para. U novoj igri Quined Games pod imenom Counterfeiters, igrači su u ulozi falsifikatora koji se trude da , pogodili ste, što bolje odštampaju lažni novac i da ga rašire unaokolo bez da budu uhvaćeni. Kada policija završi istragu, pobednik je onaj igrač koji ima najviše pravog novca a najmanje lažnjaka.

Altiplano The Traveler

Altiplano The Traveler

Još jedna ekspanzija koja dolazi iz Renegade Game Studios neće imati patuljke ni pauke, već alpake. Prošlogodišnji hit Altiplano dobija prvu ekspanziju The Traveler, a novina je naslovni putnik koji će igračima davati određene prednost kada ga sretnu na putovanjima. Takođe, tu su nove lokacije, resursi i mesto za trgovinu opalima. Altiplano: The Traveler izlazi u oktobru.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.