Boardgames

Još četiri video igre dolaze na naše stolove

Društvene igre su nove filmske adaptacije po svemu sudeći, makar kada su u pitanju franšize iz sveta video igara.

U poslednje vreme samo su nam pristizale vesti o video igrama koje će dobiti stona izdanja, a debata da li su bolje video ili društvene igre će se nastaviti u nedogled. Nedavno smo saznali da je u pripremi Heroes 3 društvena igra, a u međuvremenu su najavljene još četiri igre inspirisane video igrama sa PC-a i konzola dok Skyrim uveliko žali i pali na Gamefound platformi. Ljubitelji “suve eurovine” i svi alergični na minijature, sada je vreme da skrenete pogled.

Far Cry Beyond

Far Cry serijal je ove godine stigao do 6. poglavlja, a Ubisoft je ustupio licencu izdavaču Funforge (Tokaido, Monumental). Igra je najavljena i prvi put prikazana na ovogodišnjem Essen Spiel sajmu, a u pitanju je “čikice na tabli” makljaža za do 5 igrača. Inspiracija je bila igra Far Cry 3: Blood Dragon, međunastavak koji je bio omaž akcionim filmovima i estetici ’80. godina, ali igrači nisu uspeli da u prototipu nađu ijednog poznatog lika iz video igre. Znamo da će postojati kampanja, solo varijanta, kao i mogućnost da jedan igrač vodi negativce, a Kickstarter kampanja počinje u februaru 2022. godine.

Kingdom Come: Deliverance

Izdavač Boardcubator, čija igra Project L nas je oduševila, za sledeću godinu sprema veliku društvenu igru Kingdom Come: Deliverance. Zasnovana na istoimenoj video igri, ova avanturistička igra za do 4 igrača će vas poslati u zemlje Bohemije (Češka) koje su u plamenu rata. Tokom kampanje ćete razvijati svoje likove, odmotavati nelinearnu priču i pokušavati da sačuvate svoje heroje u nedaćama srednjevekovnog sveta. Boardcubator navodi da će se KC:D igrati uz pomoć aplikacije, koja ujedno pomaže i oko postavljanja scenarija, sa dinamičkim zvukom i likovima koji će organski reagovati na vaše akcije. Ambiciozno, a da li je tako saznajemo početkom godine u Gamefound kampanji.

Deep Rock Galactic

Patuljci u svemiru! Dobro, ne zvuči tako urnebesno kao onomad Bosanci u svemiru, ali ne umanjuje činjenicu da je Deep Rock Galactic prezabavna video igra. Patuljačko rudarenje i urlanje “rock and stone!” će uskoro biti prebačeno na table upravo od strane samih developera igre, studija Ghost Ship Games a u saradnji sa MOOD Publishing. Naravno, bradonje će postati minijature, ostaje kooperativni aspekt, tu je i hrpa kockica, kao i modularne table. Umesto kampanje, svaki scenario će biti zaseban, ali Ghost Ship Games navodi da će, ukoliko finansiranje igre premaši očekivanja, raditi na ekspanziji koja će dodati kampanju i još sadržaja.

Borderlands: Mister Torgue’s Arena od Badassery

Iza podugačkog naziva krije se još jedna Borderlands društvena igra, ovoga puta u izdanju Monster Fight Club (Cyberpunk Red: Combat Zone). U pitanju je polu-kooperativna igra za jednog do 5 igrača, smeštena u naslovnu arenu gde će se heroji iz video igre obračunavati sa lavinama protivnika. Sve to je, u skladu sa praksom ovog izdavača, obeleženo hrpom minijatura. Kao i u Borderlands video igrama, postoje neki RPG elementi, gomila opičenog oružja i, pa, krindž humor. Kampanja za ovu igru počinje do kraja tekuće godine.

Koje od ovih igara najviše iščekujete? Koje video igre biste voleli da zaigrate kao društvene igre? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.