Boardgames

Heroji 3 postaju društvena igra

Legenda nad legendama, Heroes of Might and Magic 3 će se vratiti. Ne kao osvežena video igra, već kao društvena igra.

Izdavač Archon Studio objavio je da je sklopio ugovor sa Ubisoftom (trenutni vlasnik Might & Magic licence) za izdavanje zvanične društvene igre zasnovane na Herojima. Igra će se, kao i prethodna Archon izdanja, finansirati putem Kickstartera. Početak kampanje je najavljen za novembar 2022. godine, tako da imamo vremena da uštedimo još koji evro.

Heroes 3 board game

Doduše, baš kao i svaka licencirana igra na crowdfunding platformama, Heroji 3 će imati osnovnu kutiju, ekspanzije, dodatke i još koješta. Osnovna kutija će tako imati samo tri grada – Inferno, Castle i još jedan koji se trenutno drži u tajnosti. Još jedan grad će biti besplatni dodatak ako/kad igra premaši cilj za finansiranje, dok su u planu još dva dodatna grada kao ekspanzije. Tu su i neizbežne minijature, njih 30. Predstavljaće heroje (po dva u svakom gradu) i najjače varijante stvorenja koja ćete voditi u armijama. A sve to će koštati skoro 100 dolara. Sitniš.

Kao i u video igri, počinjete samo sa delićem mape oko vašeg grada, a kako budete putovali dodavaćete nove šestougaone pločice i graditi čitav svet. Borbe će, navodno, biti u duhu originalne igre. Vaš heroj će moći da postaje moćniji zahvaljujući brojnim magičnim predmetima, ali i da izučava četiri škole magije. Ilustracije su, očekivano, verne onima iz video igre.

Heroes of Might and Magic 3 je, po mišljenjima mnogih igrača (među kojima smo i mi), najbolja potezna strategija ikada napravljena. Igra je bila savršen miks RPG-a i taktitičkih borbi, sa pričom i likovima koji su i posle više od dvadeset godina ostali u sećanju igrača. Dakle, nimalo lak poduhvat i velika očekivanja. Videćemo da li će Archon Studio biti na visini zadatka, jer se njihova Wolfenstein društvena igra još uvek očekuje posle uspešne kampanje.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

1 reply »

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.