Boardgames

Wolfenstein društvena igra već uspešna na Kickstarteru

Još jedan dan, još jedan veliki Kickstarter. Ovoga puta, zemljotres pravi Wolfenstein društvena igra.

Poljski izdavač Archon Studio ove nedelje je lansirao Kickstarter kampanju za Wolfenstein: The Board Game, zvaničnu adaptaciju kultne pucačine. Kao što smo pretpostavljali, cilj od 50 hiljada dolara dostignut je već prvog dana, a kampanja je sada na zavidnih 380 hiljada dolara i nekoliko otključanih dodataka, između ostalih 4 nova igriva lika i tzv. “dešborde”, plastične 3D table za svakog igrača u koje postavljate inventar svog lika i sve prateće karte.

Koliko košta ovo zadovoljstvo? Igra nije baš jeftina, 120 dolara, ali osim osnovne igre u kojoj je 55 minijatura dobićete još i ekspanzije Old Blood i All-Stars čime se broj minijatura povećava na 80, sa još koje će doći kroz proširenja kako kampanja napreduje. Interesantno je, međutim, da je izdavač odustao od originalne ideje da svaki primerak igre dolazi sa plastičnim zidićima, tako da su jedine komponente koje dodaju na 3D izgledu table kapije i vrata. Izdanje sa kompletnim 3D terenom i ranije pomenutim ekspanzijama je 230 dolara. Pa, ko voli…

Kampanja traje još 13 dana, a međuvremenu podsetimo se kako će izgledati Wolfenstein društvena igra snimkom koji smo napravili na Essen Spiel 2019.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.