News

Nove RPG igre 14.04.2020: Spire dobija nastavak – Hearth: The City Beneath

Za ljubitelje RPG igara ove nedelje smo spremili novo izdanje Heart: The City Beneath. Tu su i informacije o Pathfinder knjigama GameMastery Guide i Advanced Player’s Guide kao i o novom suplementu za Infinity RPG pod nazivom Mercenaries. Uživajte!

Heart: The City Beneath

HEART: The City Beneath

HEART: The City Beneath

Kris Tejlor i Grant Hauvit se vraćaju sa novom RPG knjigom pod imenom Heart: The City Beneath. Posle uspešne Kickstarter kampanje ova knjiga će u izdanju Rowan, Rook and Decard tokom juna stići i u odabrane prodavnice.  Već sada je možete nabaviti kao digitalno PDF izdanje. Heart je smešten u isti svet kao i fantazijski RPG i stariji brat Spire. Ovo novo izdanje je potpuno nezavisno od svog prethodnika i može se igrati bez dodatnih knjiga. Heart nas vodi kroz tamniju stranu tumaranja po kanalizacijama, pećinama, katakombama i ostalim podzemnim tvorevinama. Tačnije, vodi nas u svet nerealnosti gde se nalazi skirveni grad košmara koji nam može dati sve što poželimo ili nas jednostavno ubiti na mestu. Igra je puna karaktera za igranje koje igrači ne viđaju često u RPG igrama ovog tipa. Ovo je jedan od naslova koje jedva čekamo da probamo.

Pathfinder: Gamemastery Guide i Advanced Player’s Guide

Pathfinder: Gamemastery Guide i Pathfinder: Advanced Player's Guide

Pathfinder: Gamemastery Guide i Pathfinder: Advanced Player’s Guide

Paizo je rasirio ruke i prihvata nove igrače uz pomoć  Pathfinder Beginner Box u novembru. Za naprednije i one igrače koji žele da se više investiraju u Pathfinder RPG izdavač sprema dva nova naslova u tvrdom povezu. U prodaji bi već trebao da se nađe Pathfinder GameMastery Guide a za Pathfinder Advanced Player’s Guide ćemo pričekati treći kvartal 2020. godine.

GameMastery Guide donosi sve ono što i očekujete od jednog naslova sa tim imenom. Ideje, vodiči, sugestije i alati za uspešno vođenje vaših avantura i kampanja. Deo knjige je posvećen savetima za kreiranje avantura, lokacija, persona kao i za baratanje specifičnim situacijama (potere, turniri i dueli). I to nije sve! Još veština, magičnih predmeta, prokletstava, artefakta i 40 strana raznih karaktera i persona koje možete da ubacite u igru tokom bilo koje dogodovštine.

Advanced Player’s Guide donosi nova pravila i unosi više dubine i fleksibilnosti za igrače i njihove karaktere. Donosi 4 nove klase (islednik, prorok, megdandžija i veštica) nove predake i nasledstva. Za klase koje se nalaze u osnovnoj Pathfinder knjizi pravila, ovo novo izdanje donosi nove memoare, veštine, magije, predmete i 40 fleksibilnih arhitipova i multiklasnih arhitipova.

Infinity: Mercenaries Sourcebook

Infinity: Mercenaries

Infinity: Mercenaries

Infinity RPG, baziran na popularnoj naučnofantastičnoj skirmiš igri sa minijaturama koje radi španski izdavač Corvus Belli, uzima maha te se nova izdanja samo ređaju. Na redu je dodatak koji će nam dati više informacija o najamnicima i njihovom biznisu.

Ovaj suplement, koji izdaje Modiphius,  donosi informacije o 6 glavnih najamničkih organizacia u Human Sphere kao i neke nezavisne entitete, poput glamurozne ekipe Foreign Company, Ikari, Spiral Corps i Dahshat Company. Tu su i pravila za stvaranje karijere na Ratnom Tržištu kao i razni životni putevi za sve klase. Pored nove opreme, oružja i (oklopnih) vozila/ letelica knjiga donosi i detaljna pravila za kreiranje vaše najamničke kompanije i igranje kampanje fokusirane na nju. Knjiga je za sada dostupna samo kao PDF izdanje a očekuje se i štampano izdanje tokom leta. Ako vas zanima Infinity RPG možete besplatno skinuti Infinity RPG Quickstart pravila i videti da li vam svet i sistem odgovara.

Koje se nove RPG knjige vama sviđaju? Da li ste probali neku od pomenutih igara? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.