News

Nove RPG igre 07.04.2020: Velike oči, mala usta i vukodlaci na đavoljem putu

Ove nedelje čitajte o Pathfinder Beginner Box, High Moon besplatnom RPGu, Big Eyes, Small Mouth 4E i Devil’s Run.

High Moon – The Great Werewolf Robbery

Vukodlaci su stigli u medenu pljačku! Ili u pljačku meda. Kako god, megapopularni jednostrani RPG Honey Heist koji je stvorio Grant Hauvit, je dobio novi hak, nazvan High Moon – The Great Werewolf Robbery. Honey Heist je dokazao da nije potrebno da imate compleksan sistem niti debelu knjigu da bi ste uživali u dobrom RPG iskustvu. Dizajner Majk Laf je objavio ovu varijaciju  u kojoj su igrači vukodlaci. Na divljem zapadu. I spremate pljačku. U noći punog meseca. Zar je potrebno da vam išta više govorimo. Pročitajte sami. Pa pobogu, pravila su samo na jednoj strani. Na DriveThruRPG skinite High Moon – The Great Werewolf Robbery potpuno besplatno.

Devil’s Run

Devil's Run

Devil’s Run

Ljubitelji filmova Pobesneli Max i ostalih apokaliptičnih filmova sa mirisom benzina i nafte treba da obrate pažnju na novo izdanje iz kuće Modiphius, Devil’s Run The Roleplaying Game. Na ovoj igri je radio Red Scar studio koji nam obećava visoko-oktansku akciju u razorenom svetu na američkoj zapadnoj obali. Zanimljivo je, da kako dizajnerski studio kaže, Devil’s Run RPG pokreću i Pinnacleov Savage Worlds kao i Modiphiusov 2d20 set mehanika. U knjizi se nalazi sve što je potrebno za kreiranje likova, upoznavanje sa ovim svetom na točkovima, opremanjem vozila kao i nekoliko avantura i skica zapleta za Game Mastere. Na DriveThruRPG možete nabaviti Devil’s Run The Roleplaying Game. Na istom sajtu možete skinuti i starter pravila Devil’s Run Quickstart potpuno besplatno.

Pathfinder Beginner Box

Pathfinder Beginner Box

Pathfinder Beginner Box

Nakon što je u avgustu prošle godine Paizo lansirao drugu ediciju vrlo popularnog Pathfinder RPGa došlo je vreme da se spremi i kutija za početnike. Kao što je izdavač uradio za Starfinder RPG sa Beginner Box edicijom, za novembar 2020. godine se sprema Pathfinder Beginner Box. U ovoj kutiji ekipa će naći skraćene verzije knjiga Hero’s Handbook i Game Master’s Handbook (oko osamdesetak strana), četiri spremna karaktera, preko 100 piona i kartonskih figura za korišćenje na dvostranoj kolor mapi i set kockica. Sa ovom kutijom i kratkim pravilima u njoj, nečete imati opravdanje da se ne skupite za jednu dobru avanturu.

BESM Fourth Edition (Big Eyes, Small Mouth)

BESM Fourth Edition (Big Eyes, Small Mouth)

BESM Fourth Edition (Big Eyes, Small Mouth)

Japanime Games je spreman da lansira sredinom 2020. godine novo izdanje Big Eyes, Small Mouth 4E: Core Book. Na ovom, četvrtom, kao i na prethodnim izdanjima radio je Dyskami Publishing, BESM je jedan od veterana anime RPGova i sa novom osnovnom knjigom donosi novoj generaciji igrača sve što im je potrebno da započnu svoje avanture kao anime ili manga karakter u šarenim (psihodeličnim) svetovima. Sem ovog izdanja sprema se i BESM Naked koji je ogoljena verzija sistema za brzo igranje. Na DriveThruRPG možete nabaviti Big Eyes, Small Mouth 4E: Core Book, a možete je probati potpuno besplatno uz BESM Primer.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.