Boardgames

Catan proslavlja 25. rođendan uz dva deluks izdanja

Kako se proslavlja rođendan društvene igre koja je pokrenula novo zlatno doba za hobi? Tako što objavite dva prebogato producirana izdanja, naravno!

Catan, nekada poznat kao Settlers of Catan, ove godine slavi 25. godišnjicu. Četvrt veka od kako je Klaus Teuber svetu podario jednu od najbitnijih igara svih vremena. Povodom toga, Catan Studios i Asmodee objaviće dve deluks kutije za sve kolekcionare koji žele da u svojoj kolekciji imaju deo istorije.

Prvo izdanje je Catan 25th Anniversary Edition, premium verzija osnovne igre sa detaljnijim komponentama za svakog igrača, mermerno-belim kockicama, slivovima za karte i pregradama za sortiranje svega. Sem toga, u kutiji vas očekuje i proširenje igre za 5-6 igrača, kao i dodatni scenario Helpers. Ovo izdanje se očekuje u prodavnicama do kraja proleća.

Catan 3D (Foto: icv2)

Za one sa dubljim džepom, drugo deluks izdanje donosi treću dimenziju u Catan sa realističnim terenima (slika gore). Tako će tabla “porasti” u visinu, sa planinama, šumama i ostalim lokacijama predstavljenim detaljnim modelima. Ovaj Catan 3D je bio nedavno prikazan na sjamu igara u Njujorku, a izdavač nije još uvek otkrio kada i po kojoj ceni će se prodavati igra, čak ni kako će glasiti naziv ovog izdanja.

Specijalna izdanja najpopularnije društvene igre na svetu nisu ni retkost. Ranije smo videli čokoladni Catan, a od nedavno je dostupna i Catan VR video igra za ljubitelje igranja u virtuelnoj realnosti.

Categories: Boardgames, News

Tagged as: , , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.