Games

Catan dolazi u virtuelnu realnost

Budućnost je stigla! Svi imamo patike koje se same vezuju, hoverborde i leteće automobile… Šta kažete, ništa od toga još koju deceniju? Pa, dobro, ali zato ove godine možemo da igramo Catan u virtuelnoj realnosti!

Na adaptaciji legendarne društvene igre u VR radi studio Experiment 7 (Magic Table Chess), sa kojima sarađuju Asmodee digital, kao i tvorac igre Klaus Teuber sa svojim sinom Bendžaminom. Štaviše, simpatičnog dekicu iz Nemačke možete videti u prvom trejleru za igru kako po prvi put vidi svoju kreaciju u virtuelnoj realnosti.

Ono što donosi VR verzija igre biće 3D prikaz naslovnog ostrva, ujedno i table na kojoj igrate, a na raspolaganju će biti nekoliko virtuelnih okruženja. Igrači će biti predstavljeni avatarima zasnovanim na likovima koji su se pojavljivali na omotima igre i njenim ekspanzijama, a najavljen je i online multiplayer sa igračima širom sveta u kome će moći da učestvuju svi igrači nezavisno od VR seta sa kojim ulaze u svet igre.

Ovce i cigle ćemo moći da razmenjujemo u virtuelnoj realnosti krajem decembra ove godine kada Catan VR dolazi na Oculus Rift i Gear VR. Očekuje se podrška i za druge VR setove, ali nešto kasnije nakon izlaska igre.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.