Boardgames

Čo-ko, čo-ko Catan! Stiže Catan: Chocolate Edition

Essen Spiel 2017: Catan štand

Essen Spiel 2017: Catan štand

Catan GmbH je na Essen Spiel 2017 najavio još jedan novitet u Catan svetu. Baš u vreme novogodišnjih praznika stiže nova, jestiva, edicija Catana. Novi Catan: The Chocolate Edition sadrži 32 komada fine belgijske čokolade u obliku vitezova, gradova, sela i puteva. Kako izdavač kaže, na kraju igre nema potrebe za vraćanjem komponenti u kutiju.

Catan: Chocolate Edition sadrži sve što je potrebno za igranje. Sem komponenti od čokolade tu su i špil karata resursa, spiner i pojednostavljena pravila. Ova jednostavnija, ali ukusnija, verzija Catana koristi spiner da odredi resurse umesto kockica. Da bi ste nešto sazidali, platite poznatu cenu. Zarađeni čokoladni štapići ostaju ispred vas, tako da nema otimanja slatkiša i drame. Ko prvi stigne do 5 poena je pobednik. Igrači zatim moraju da pojedu svoje komponente, kao i preostali materijal sa table.

Catan se po mnogima smatra osnovom modernih društvenih igara. Ova igra regularno osvaja nagrade još od svog prvog izdanja, sada već daleke 1995. godine.

Catan: Chocolate Edition

Catan: Chocolate Edition

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.