News

Nove RPG igre 28. 01. 2020: Spremite se za lov na kitove u Dishonored RPG

Ove nedelje vam donosimo nekoliko noviteta koji su vezani za video igre i stripove. Konačno je došao red na Dishonored RPG baziran na veoma popularnim video igrama koje su igrače očarale svojim maštovitim steampunk svetom u kome se ekonomija bazira na kitovima. DC, izdavač stripova, se odlučio da jedan svoj fantazijski naslov pretoči u suplement za D&D te je tako nastao The Last God: Tales from The Book of Ages. Pored ovih naslova tu je i nova avantura za mračni Symbaroum. O ovim naslovima saznajte više u nastavku.

Dishonored Roleplaying Game

Dishonored Roleplaying Game

Dishonored Roleplaying Game

Nekako bi glupo bilo da Dishonored serija video igara i svet koji su Arkane Studios kreirali u njima, nema pravu, ljudsku, kako dolikuje RPG knjigu. Malo je i čudno da se to do sada nije desilo. Najbliži je bio Blades in the Dark sa svojim maglovitim i mračnim gradom i bandama. Bilo kako bilo, Modiphius Entertainment je sada tu da spase dan. Tresnula se lova, kupila se licenca i u saradnji za kreatorima megapopularne serije video igara će osvanuti Dishonored Roleplaying Game.

Bazirana na pročišćenoj verziji 2d20 pravila ovog izdavača, knjiga od 300 strana će igračima i Game Masterima doneti sve što im je potrebno da bi započeli avanture na ulicama Danvola. Tu će biti i istorija Empire of the Isles kao i informacije o ljudima, politici (visokoj i uličnoj) i ekonomiji. Ovo ne treba propustiti, jer je svet koji je stvoren oko ove kompjuterske šunjalice stvarno kvalitetno zamišljen, sa velikim brojem detalja koji se primećuju u svim aspektima – od svakodnevnih predmeta, mode, arhitekture, stila života, ekonomije, vere i nauke. Uz knjigu dolazi i mini kampanja iz 4 dela, “The Oil Trail”, koja će upoznati igrače sa Danvolom.

The Last God: Tales from The Book of Ages

Upućeni u grafičke novele i stripove kažu da je DC učinio neočekivan potez prošlog oktobra kada je na svojoj etiketi DC Black Label objavio fantazijski strip The Last God: Book One Of The Fellspyre ChroniclesMračni svet i intrigantna piča, atipična za ovog izdavača, su probudili maštu pisaca i čitalaca koji su u isto vreme primetili da je ovo izdanje zrelo za stolove i kockice. DC se odlučio da sam izda, u okviru svoje kuće, suplement za RPG igrače koji će im pomoći da detaljnije istraže Cain Anuun svet u kome živi besmrtni tiranin Mol Uhltep, poslednji bog.

Ova knjiga je kompatibilna sa Dungeons & Dragons 5E i donosi detalje o rasama, podklasama, magičnim predmetima i monstrumima koji se mogu naći u stripu. Nakon toga sledi i pogled na Cain Anuun oslikan uz pomoć detalja o ljudima, školama magije i mapama. The Last God: Tales from The Book of Ages izlazi krajem aprila i nosiće cenu istu kao i regularno strip izdanje, 4.99$.

Symbar: Mother of Darkness

Symbar: Mother of Darkness

Symbar: Mother of Darkness

Ako pratite Pitchwise, pa još i RPG igre, primetili ste da je Ranko izneo svoje zadovoljstvo u Symbaoroum RPG recenziji o istoimenom sistemu. Ovaj naslov švedskog izdavača Fria Ligan od danas ima i nove suplemente – Symbar: Mother of Darkness kampanjski modul i Davokar & Symbar Hexagon Map. U ovom modulu igrači smerno ulaze u šumu Davokara u potrazi za, naravno, izgubljenim blagom i slavom. Mother of Darkness je naziv za ruine glavnog grada Symbaroum imperije, Symbar, koje su se navodno pojavile i privlaće avanturiste, giliptere i zgubidane kao govance muve.

Da bi krađa bila uspešna knjiga sadrži deo posvećen Game Masterima sa istorijom Davokara kao i poglavlje o novim crtama za karaktere, artifaktima, karakondžulama i proširenu verziju priručnika za preživljavanje u divljini. Symbar: Mother of Darkness se od danas nalazi u prodavnicama.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.