Industry

Gamemaster dokumentarac pokazuje industriju iz ugla dizajnera igara

Da li vas je zanimalo kako su nastale vaše omiljene društvene igre? Ili recimo kako izgleda put od ideje do kutije na vašoj polici?

Gamemaster je dokumentarni film koji nas upoznaje sa istorijom društvenih igara kroz prikaz i uvid u rad uspešnih dizajnera. U filmu će nas kroz svet igara voditi Klaus Teuber (Settlers of Catan), Met Likok (Pandemic), Elan Li (Exploding Kittens), Erik Lang (Rising Sun), Suzan Mkinli (Qwirkle) i Donald X. Vacarino (Dominion).

Film analizira procvat industije društvenih igara koja je doživela veliki preporod pojavom novih dizajnera. Oni sa svojim kreativnim prvencima skupljaju novac za finansiranje izdavanja igre putem Kickstarter platforme, a zatim stupaju u partnerstvo sa tradicionalnim proizvođačima, izdavačima i distributerima za objavljivanje igre za širu publiku. Zvezde ovog dokumentarca dele svoje priče o pretvaranju vizije u realnost i sa njima pratimo razvoj igre od koncepta do vaše police.

Gamemaster dokumentarac je rediteljski prvenac Čarlsa Mruza, rađen za studio Gravitas Ventures, koji takođe stoji iza ovogodišnjeg filma Sajmona Pega Lost Transmissions. Film je dostupan na striming platformama (Prime Video, iTunes, Google Play) a mi vam ovde puštamo trejler da se malo zagrejete.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Categories: Industry, News

Tagged as: , , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.