Card Games

Najređa Pokemon karta košta 233.000 dolara i ne služi ničemu

Druga najpopularnija kartična igra na svetu, Pokemon TCG, takođe ima velike fanove. Svi znamo za Magic: The Gathering fanatike koji odvajaju velike sume novca na aukcijama za Black Lotus. A kakva je situacija u svetu fantastičnih šarenih kreatura? E pa i tu imamo fanatike za trku.

Novi svetski rekord u prodaji Pokemon karte je postavljen prošlog meseca u onlajn aukcijskoj kući ZenPlus. Američki kupac je postao vlasnik “Pokemon Illustrator” karte, plativši 25 miliona jena. Čak i ako pratite Pokemon TCG verovatno niste čuli za ovu kartu. Ona je, tačnije 39 kopija, dodeljena pobednicima Pokemon takmičenja za najbolju ilustraciju koje je održano u Japanu 1998. godine.

Pokemon Illustrator (PHOTO: ZenPlus)

Pokemon Illustrator (PHOTO: ZenPlus)

Pretpostavlja se da je samo 10 kopija ove karte preživelo zub vremena i ljudskog nemara, što je i razlog zašto dostižu ovako visoku cenu. Na karti se nalazi ilustracija Atsuko Nišide koji je originalni ilustrator planetarno popularnog pokemona Pikačua. Ova karta se, od svog pojavljivanja pre 22 godine, smatra “najvrednijom i najređom Pokemon kartom na svetu”.

Najzabavnije od svega je što, za razliku od retke Black Lotus karte u Magic: The Gathering, Pokemon Illustrator karta jednostavno ne radi ništa i nije igriva. Tekst na njoj preveden sa japanskog kaže “Mi potvrđujemo da je vaša ilustracija odlična prijava za Pokemon Card Game Illustration Contest. Stoga vas mi proglašavamo Oficijelnim Autorizovanim Pokemon Card Ilustratorom i divimo se vašim veštinama.”

Prošle godine je kompletan set prve edicije Pokemon karata na aukciji prodat za 100.000 dolara, što ovu transakciju čini još luđom. Eto, pa vi vidite. Da li volite neku igru toliko da biste platili vrtoglave sume za retke karte koje ne rade ništa?

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.