News

Nove RPG igre 28.04.2020: Deca na metlama i osmi putnik za početnike

Ove nedelje čitajte o Kids on Brooms, Alien RPG Starter Set i Destroyer of Worlds, kao i o Starfinder RPG: Starship Operations Manual. Uživajte!

Kids on Brooms

Kids on Brooms

Kids on Brooms

Posle dece na biciklima i tinejdžera u svemiru (Kids on Bikes, Teens in Space), Renegade Game Studios se odlučio da stavi decu na metle, Kids on Brooms, u odlučnom potezu da privoli ljubitelje Harija Potera. Kids on Brooms je kolaborativni RPG (kako izdavač navodi) baziran na nagrađivanom sistemu pravila korišćenom u Kids on Bikes. Igrači su, naravno, u školi za magično razvijanje i gubljenje vremena. Kao veštice ili čarobnjaci će se baviti svakodnevnim problemima života u internatu. Sve je tu: strogi profesori, neposlušne metle koje se ne daju kontrolisati, magični štapići, fantastične zverke i kako ih…a ne to je druga franšiza. Elem, kako god, ljudi vole magične škole te ne sumnjamo da će se ova knjiga dobro prodavati. Očekivani dolazak dece i njihovih metli je u avgustu ove godine. Ako vas zanimaju osnove ovog sistema koji se svideo našem Ranku, pročitajte recenziju Kids on Bikes.

Alien RPG Starter Set i Destroyer of Worlds

Alien RPG Starter Set

Alien RPG Starter Set

Odmah nakon Alien neformalnog praznika Free League Publishing se oglasio sa novitetima vezanim za njihov Alien Roleplaying Game. Naime, švedski izdavač planira da objavi Starter Set za ovu igru kao i Destrzer of Worlds, kako oni kažu, sinematični modul. Za nas ostale, avanturu.

Paket Alien RPG Starter Set će sadržati quickstart verziju osnovnih pravila koju je redakcija Pitchwise.net imala prilike da prelista. Pored njih tu će biti i neki dodaci koji su ranije bili prodavani odvojeno: 20 kockica,  referentne kartice, velika zvezdana mapa i scenario Chariots of Gods, koji je prvobitno izdat u decembru prošle godine..

Sinematični modul, Destroyer of Worlds, je napisao Endrju E.C. Gaska, koji je takođe radio na prvom modulu Chariot of Gods  Ovaj modul nastavlja priču o “kočijama” i fokusira se na Kolonijalne marince.  Oba proizvoda se očekuju u prodavnicama u avgustu ove godine.

Starfinder RPG: Starship Operations Manual

Starfinder RPG: Starship Operations Manual

Starfinder RPG: Starship Operations Manual

Paizo je najavio novu Starfinder RPG knjigu tvrdog poveza pod imenom Starship Operations Manual. Ovo je, kako naslov kaže, uputstvo za korišćenje, pravljenje i, verovatno, uništavanje svemirskih brodova. U njoj ćemo naći 100 oružja za naše svemirske kante, dodatne komponente i alternativne verzije oklopa i protivpožarne zaštite. Tu su i detalji o desantnim brodovima, minama i veštačkim inteligencijama za upravljanje svega pa i espreso aparata. Knjiga proširuje i pravila svemirske borbe. Očekujte novitete vezane za dogfajtove, potere i borbe povećih flota.  Najavljeni izlazak ove knjige je u drugoj polovini 2020. godine.

Koje se nove RPG knjige vama sviđaju? Da li ste probali neku od pomenutih igara? Zanima vas ovaj RPG? Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.