News

UK Games Expo ipak neće biti održan u 2020. godini

UK Games Expo je, nakon premeštanja sajma zbog pandemije, odlučio da ipak preskoči ovu godinu.

Uk Games Expo je otkazao planirani avgustovski sajam koji je za taj letnji mesec pomeren iz ustaljenog vikenda u maju, zbog pandemije virusa COVID-19.

“Smatramo da je otkazivanje sajma u ovom momentu najbolje rešenje za zaštitu zdravlja naših posetilaca, finansijske stabilnosti naših izlagača i samog UK Games Expoa. Ovakav nastup nam daje najbolje uslove i priliku za uspešno održavanje sajma 2021. godine”, stoji u izjavi za novinare.

Posetiocima i izlagačima je ponuđen povraćaj novca ili prebacivanje karata i plaćenih štandova za 2021. godinu. UK Game Expo je jedan od evropskih sajmova koji svake godine prikuplja sve više pažnje posetilaca i izdavača. Zbog toga je postao vitalan deo evropskog kruga sajmova društvenih igara i prateće industrije.

Ovo nije prvi sajam koji je otkazan. Nakon njujorškog sajma igračaka, koji je poslednji sajam koji je održan pre pandemije, nizale su se objave o premeštanjima datuma i otkazivanjima sajmova posvećenim društvenim igrama. Origins je objavio da se ove godine premešta u oktobar a da će tokom prvobitno zakazanih datuma održati online konvenciju. Za sada nije poznato da li će UK Game Expo premestiti delove sajma u virtuelni svet.

Da li vi posećujete sajmove društvenih igara? Da li bi posetili virtuelni sajam? Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Categories: News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.