Games

Fireball aplikacija donosi RPG sesije na vaš telefon

U novom talasu platformi za igranje roleplaying igara koje rade na struju i baterije, retkost je videti nešto što je specifično za telefone.

Fireball Studios planira da uradi upravo to sa svojom aplikacijom Fireball, koja bi trebalo da donese čistokrvno Dungeons & Dragons iskustvo na Android i iOS mobilne uređaje. Ovo je kompletna platforma za igrače i Dungeon Mastere koji žele da uplove u svet fantazijskog RPGa, a pritom ne žele da se lomataju sa gomilom knjiga, nezgrapnim interfejsom i nebrojeno listova i stranica koje treba voditi za svog lika, party i mesnu zajednicu. Fireball, barem tako developeri planiraju, sve to radi za vas.

Kamen temeljac na kome se Fireball zasniva je olakšavanje vaše RPG sesije. Štaviše, autori tvrde da će se sa ovom aplikacijom i igranjem snaći čak i igrači koji bukvalno nikada nisu dotakli D&D. Fireball se može koristiti kao pomoćni alat tokom igranja uživo, za stolom, ali i kao kompletno rešenje za kampanju, sa automatizovanim pravilima, ćaskanjem i roleplayovanjem kroz samu aplikaciju, kao i svim pratećim papirima koji vam trebaju za jedan RPG. Tu su i prateći alati za rolanje kockica, pravljenje atmosfere, igranje sa kućnim pravilima i drugim sistemima. Vrlo ambiciozno, a već na jesen videćemo da li su ove ambicije ispunjene.

Ukoliko želite da igrte ili vodite RPG na telefonu, podržite projekat na Kickstarteru. Ostalo je još 4 dana do kraja kampanje. A dok čekate da vam stigne Fireball aplikacija i na vaš telefon, počnite da učite RPG kroz naš vodič za početnike.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.