Boardgames

CMON ujedinjuje Marvel heroje u novoj društvenoj igri

Novi Marvel filmovi samo što nisu počeli da nam iskaču iz frižidera, pa proizvođači društvenih igara imaju jedini logičan potez pred sobom – da se pridruže opštoj pomami.

Fantasy Flight Games je već objavio svoju Marvel kartičnu igru, a sada je svoju varijaciju na temu najavio CMON. Ovaj izdavač je udružio snage sa Spin Master Games, koji već iza sebe imaju nekoliko Marvel igara, kako bi napravio igru koja ujedinjuje Marvel heroje – Marvel United.

Kultni dizajner Erik Leng potpisuje igru zajedno sa Andreom Čiaversion (Hyperborea, Kingsburg). Ovaj dvojac dizajnera je već sarađivao, između ostalog i na zvaničnoj Cyberpunk 2077 društvenoj igri koja izlazi ove godine, a ovoga puta su napravili kooperativnu igru. Jasno je odmah, čim smo videli CMON na kutiji, da će unutra biti gomila minijatura, a ovoga puta izabran je popularan “glavati” stil. Odnosno, čibi, kako neki preferiraju da ga nazovu. Figurice će dolaziti neofarbane.

O samoj igri se u stvari trenutno jako malo zna, sem da će među igrivim likovima biti Iron-Man, Black Widow, Hulk, Captain America i Captain Marvel. Takođe, igra će se finansirati putem Kickstarter kampanje, što takođe nije bilo nikakvo iznenađenje s obzirom ko je izdavač. Da li će ovo biti najbolja Marvel društvena igra ili kopija Arcadia Quest ostaje još da vidimo. Dok čekamo nove vesti, stigao je prvi trejler:

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.