Boardgames

Marvel superheroji dolaze na naše stolove u dve nove društvene igre

Superheroji su in, društvene igre su in. Logičan sledeći korak je da se spoje u jedno.

Tačnije, dva, jer upravo su najavljene dve vrlo različite društvene igre koje bi mogle da ljubitelje Marvel stripova i filmova okrenu ka igranju za stolom. Jedan od najvećih sajmova na svetu, Gen Con, počeo je In-Flight Report, prezentacijom novotarija iz Fantasy Flight Games i njihovih partnera (detaljnije u nedeljnim vestima o svemu ostalom). Tu smo saznali da će FFG pored Star Wars, imati još jednu “zlatnu koku” pop kulture.

Prva najava je bila za Marvel Champions, još jedan kooperativni LCG (Living Card Game) za do četiri igrača koji će udružiti snage superheroja kako bi zaustavili nekog od poznatih negativaca – Ultrona, Klaw, ili Rhinoa. Kao i dosadašnja LCG izdanja, kutija sadrži stotine karata, 350 da budemo precizni, i sve dodatke koji su vam potrebni za uživanje u igri. Osnovnu petorku heroja čine Iron Man, Captain Marvel, Spider-Man, Black Panther i She-Hulk, dok su negaticni predstavljeni posebnim špilovima i iz FFG najavljuju vrlo uzbudljive bitke.

Veoma prijatno iznenađenje je da vam neće biti potrebno više od jednog osnovnog seta za igranje, te Core Set sadrži sve karte u dovoljnim količinama da se svi igraju. Igra izlazi u oktobru, a na mesečnom nivou posle toga igrače očekuju mini ekspanzije sa avanturama i novim junacima – Captain America i Ms. Marvel.

Gost FFG-u je bio Atomic Mass Games, koji je Marvel fanovima predstavio malo drugačiji proizvod – tabadžijsku igru sa minijaturama.

Marvel: Crisis Protocol biće prilika da prevrnete stripovski kanon naglavačke i sastavite svoj tim superheroja, ali i supernegativaca, bez ograničenja po pitanju ko s kim može da ukrsti pesnice i karate. Kako je ipak u pitanju skirmish igra, akcenat je na umlaćivanju protivnika, pa će sa popijenim batinama rasti i nivo moći vaših junaka, koji se dalje mogu udružiti i izvesti timske napade. Teren će takođe igrati bitnu ulogu, jer će likovi poput Hulka moći da, recimo, zafrljače obližnji automobil.

Atomic Mass Games ima poprilično ambiciozne planove za ovu igru. Osnovni paket će sadržati 10 likova među kojima su Captain America, Iron Man i Spider-Man. Hulk i MODOK stižu u zasebnom paketu, a najavljena su i proširenja koja će doneti likove iz Guardians of Galaxy, Thor, Black Panther i drugih strip serijala. Igra se u prodaji očekuje u poslednjem kvartalu 2019. godine.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.