News

Nove RPG igre: 14. 01. 2020: Metju Merser vas poziva u Wildemount

Dobrodošli u novu RPG godinu! Za sam početak godine spremili smo nekoliko zanimljivih naslova. Wizards of the Coast je objavio informacije o Explorer’s Guide to Wildemount knjizi koja je rađena u saradnji sa Metju Merserom i Critical Role ekipom. Fantasy Flight Games najavljuje Keyforge dodatak za Genesys RPG do Onyx Path Publishing i Modiphius Entertainment spremaju Chicago by Night i Fall of London za novu ediciju Vampre the Masquerade PRGa. Više o ovim knjigama pročitajte u nastavku.

Explorer’s Guide to Wildemount

Explorer's Guide to Wildemount

Explorer’s Guide to Wildemount

Wizards of the Coast je najavio Explorer’s Guide to Wildemount, novi suplement za Dungeons & Dragons RPG. Ova knjiga je bazirana na kampanji druge sezone popularne internet RPG serije Critical Role. Ova knjiga od preko 300 strana nas uvodi u svet Eksandrije koju je kreirao Metju Merser, gejm master Critical Role ekipe. Vajldmaunt se sastoji od četiri regije a igrači mogu početi u bilo kojoj i pri tom imati spremnu avanturu i zaplete koja će ih uvesti u ovaj svet. U knjizi se nalazi i novi način kreiranja istorije karaktera sa takozvanim sistemom herojskih hronika.

Explorer’s Guide to Wildemount sadrži detaljne opise svih fakcija, kao i kreatura koje ove regije nazivaju domom. Tu su i nove podklase, magije, magični predmeti, oružja i oprema za igrače koje će im pomoći da se udube u ovaj svet. Izlazak ove knjige je najavljen za 17. mart 2020. godine.

Keyforge: Secrets of the Crucible

Keyforge: Secrets of the Crucible

Keyforge: Secrets of the Crucible

Fantasy Flight Games je najavio da sprema suplement za njihov Genesys RPG koji će igrače uvesti u svet kartične igre Keyforge. Knjiga pod imenom Secrets of the Crucible donosi novi sistem kreiranja karaktera, oružja i oklope specifične za ovaj svet, nove veštine kao i širok spektar informacija o monstrumima i izgubljenim civilizacijama iz Keyforge mitosa. Ova knjiga namenjena je kako igračima tako i gejm masterima. Najavljeno je i okvirno vreme izlaska ove knjige a to je drugi kvartal tekuće godine.

Vampire: Fall of London & Chicago by Night

Vampire 5E: Chicago by Night & Fall of London

Vampire 5E: Chicago by Night & Fall of London

Uskoro nam stižu dve knjige koje će proširiti svet Vampire the Masquerade 5ed RPGa. Oba suplementa se bave velikim gradovima, od kojih je jedan u Americi a drugi u Engleskoj. Onyx Path Publishing sprema Chicago by Night suplement kojem ovo nije prvo izdanje. Ovo je legendarna knjiga koja je prvi put objavljena 1991. godine. Ovom knjigom je uspostavljen izgled, format i stil pisanja za mnoge RPG naslove koji su usledili nakon njega. Nova edicija donosi informacije koje će potpomoći kreiranje avantura u vetrovitom gradu, od sukoba u Succubus klubu do intriga u Chicago Chronicles.

Modiphius Entertainment sprema Fall of London suplement koji se bavi, verovali ili ne, Londonom. U njoj će se naći detalji vampirske scene ovog grada kao i sekvenca događaja koji su doveli to spaljivanja grada tokom operacije Antigen. Tu su još informacije o Drugoj Inkviziciji kao i hroniku u šest poglavlja.

Chicago by Night bi trebao da stigne u prodavnice tokom januara, dok će Fall of London biti objavljen tokom marta tekuće godine.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.