News

Modiphius Entertainment formalno preuzima Vampire: The Masquerade RPG

White Wolf Publishing je imao očajnu godinu. Kao rezultat toga usledila je serija izvinjenja, obustava štampanja knjiga, promene u menadžmentu, neminovno zatvaranje lošeg servisa na worldofdarkness.com i kompletno predavanje kontrole Paradoxu.

Nakon ovih događaja Modiphius Entertainment je u dogovoru sa Paradox Interactive dobio kontrolu nad Vampire: The Masquerade 5th Edition (V5E). Prvobitno je 2017. godine ova kompanija potpisala ugovor o distribuciji White Wolf izdanja popularnog vampirskog RPGa. Tokom novembra ove godine Paradox Interactive je počeo restruktuiranje White Wolf Publishinga i najavio će ovaj izdavač raditi samo na brend menadžmentu a ne i na razvijanju i izdavanju novih proizvoda.

Vampire: The Masquerade 5Ed

Vampire: The Masquerade 5Ed

Modiphius Entertainment će od sada nadgledati izdavanje i licenciranje za V5E. To uključuje razvijanje priče, zapleta i sveta kroz nova izdanja kao i obezbeđivanje saglasnosti White Wolf brend tima i internog tima. Modiphius će nastaviti saradnju sa već etabliranim partnerima White Wolfa među kojima su Onyx Path Publishing, Arkhane Asylum, Elderwood Academy, Nosolorol, Need for Games, Studio 101, By Night Games i Dogmight Games.

Ispravljanje i prepravljanje spornih mesta u Anarch i Camarilla izdanjima je gotovo i knjige će otići u štampu tokom januara 2019. godine. Modiphius je za naredne dve godine najavio i nekoliko novih izdanja za V5E: The Fall of London V5 Chronicle, V5 Players Guide, V5 Starter Set i The Second Inquisition.

Modiphius Entertainment je dobro poznato ime u svetu RPGa a u svom portfoliju ima jake naslove poput Tales From the Loop i ostalih Free League izdanja, Star Trek, Dune kao i Fallout igru sa minijaturama.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.