Boardgames

Nedeljne vesti 14.12. – 21.12.2018

Ove nedelje imamo dva “svemirska” naslova. Space Gate Odyssey u izdanju francuskog izdavača Ludonaute i Helios Expanse koji potpisuje Greenbrier Games. Tu su i kartične igre Medium i Claim koju potpisuje Skot Alms. Posle arhitekata zapadnog kraljevstva stižu nam i paladini. Renegade Game Studios je najavio Paladins of the West Kingdom. Kada smo vec kod nastavaka, tu je i ekspanzija za Chronicles of Crime koje je toplo preporučen od strane redakcije. Dodatak se zove Chronicles of Crime: Noir a u nastavku možete saznati šta donosi.

Paladins of the West Kingdom

Paladins of the West Kingdom

Vraćamo se u Zapadno kraljevstvo, ali ne da bismo ga izgradili, već da bismo ga branili od neprijateljske invazije koja preti sa svih strana. U Paladins of the West Kingdom tako ćemo zidati utvrđenja, širiti veru kroz zemlju i uz pomoć naslovnih ratnika jačati svoje mesne zajednice. Izgradnja, okupljanje sveštenstva, ali i tabanje sa ”dođošima” donosi poene, a naravno igrač kojih ih najviše sakupi je pobednik. Renegade Game Studios će igru objaviti tokom sledeće godine. Naravno, Mičo je još jednom bio zadužen za ilustracije.

Chronicles of Crime: Noir

Chronicles of Crime: Noir

Posle istrage u Londonu tokom 21. veka, Chronicles of Crime se vraća u vreme noir filmova, detektivskih šešira i smešnih naglasaka. Lucky Duck Games je objavio da 25. januara stiže Chronicles of Crime: Noir, prva od planiranih ekspanzija za odličnu kooperativnu igru. Ovoga puta svi igrači zajedno vode istog lika, a umesto forenzičarskih karata biće dostupne ne baš legalne akcije – provaljivanje na lokaciju, špijuniranje, podmićivanje i zastrašivanje svedoka. Novac će biti novi resurs, pored vremena, a dok čekamo izlazak ekspanzije pročitajte našu Chronicles of Crime recenziju.

Claim

Claim

Od dizajnera Tiny Epic igara, Skota Almsa, nam stiže prva od igara smeštnih u Claim univerzum. Lagana kartaška igra postavlja igrače u duel i borbu za presto, koji se nenadano oslobodio. Pet fantazijskih rasa će se naći u vašem špilu, a na vama je da barem tri od njih privolite da upravo VAS izaberu za sledećeg prestolonaslednika. Ovo je novo, englesko izdanje igre, koje je ilustrovao Mihajlo Dimitrievski, a Deep Water Games će igru objaviti u martu.

Medium (PHOTO: oblongtwo (BGG))

Medium (PHOTO: oblongtwo (BGG))

A u dlanu vam vidimo… novu party igru Medium. Ova igra će na test staviti poznavanje vaših prijatelja, jer da biste pobedili moraćete da im čitate um. Tačnije, igranjem karata na stolu ćete pokušati da pogodite na koji način bi ih vaši saigrači povezali. Nakon dubokog pogleda, parovi moraju da uzviknu reč i, ako kažu isto, pobedili su. Igra će se pojaviti tokom druge polovine 2019. godine u izdanju Greater Than Games, dok će je izdavač u međuvremenu prikazivati na sajmovima.

Space Gate Odyssey

Space Gate Odyssey

Izdavač Ludonaute je najavio svoju sledeću veliku društvenu igru. Space Gate Odyssey je igra u kojoj ćemo razvijati svemirske stanice i kolonizovati planete, dizajnirao ju je Sedrik Lefebr (Yggdrasil), a za crtež je bio zadužen Vinsent Dutre (TIME Stories, Robinson Crusoe). U dalekoj budućnosti, putovanje između sistema se odvija kroz svemirske kapije, a na igračima je da dovedu nove naseljenike i optimalno dizajniraju svemirske stanice, pritom pazeći da se ne ostave otvoreni hodnici u međusvemiru. Igra će se pojaviti u prodaji tokom sledeće godine.

Helios Expanse

Helios Expanse

Još jedna svemirska igra istraživanja i kolonizacije dolazi iz Greenbrier Games u martu. Helios Expanse je 4X tip igre koji se oslanja na programiranje poteza kroz akcione kartice. Igrači će biti predstavnici ljudske rase koji su napustili Sunčev sistem u potrazi za novim domom, ali stare razmirice nemaju mira. Za razliku od većine sličnih igara, jedna partija Helios Expanse traje svega sat vremena.

 

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.