Boardgames

Udruženje Rubikon donosi društvene igre u škole Sremske Mitrovice

Znamo već da društvene igre spajaju ljude, a nedavno je u Srbiji pokrenuta inicijativa i da se iste pojave u školama i predškolskim ustanovama.

Udruženje ljubitelja društvenih igara Rubikon SM, u saradnji sa Gradskom upravom za obrazovanje, kulturu i sport Sremske Mitrovice započelo je projekat ”Igrice u škole jer to deca vole”. Projekat je nastavo kao pokret da se najmlađima pokažu interesantne društvene igre, pa je na prezentaciji podeljen određen broj igara vaspitačima dečijeg vrtića Maslačak. U pitanju su igre memorije, kooperativne i klasične takmičarske igre, sa temama koje odgovaraju uzrastu.

Projekat će trajati do maja 2019. godine i biće uključene predškolske ustanove, kojima će biti dostupne brojne igre prilagođene uzrastu dece od 5 do 6+ godina starosti. Koordinator projekta Zoran Golek kaže da se ovo udruženje neće zaustaviti samo na ovome. Oni planiraju da u narednoj godini prošire projekat i na druge vrtiće, a samo udruženje će preuzeti edukovanja vaspitača, ali i svih zainteresovanih građana.

Veoma lepa inicijativa koja, nadamo se, neće stati samo na ovom delu Srbije.

1 reply »

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.