News

Paradox preuzeo rukovodstvo nad White Wolf-om

Nakon ozbiljne reakcije javnosti na nove knjige za The World of Darkness u kojima se nalaze sekcije o Čečeniji i u fantazijski koncept stavlja trenutna borba protiv LGBT populacije, Paradox Interactive, koji je od 2015. vlasnik White Wolf izdavačke kuće, postavio je svoje ljude u rukovodstvo.

Naime, najnovije Vampire: the Masquerade Camarilla i Anarch knjige sadrže poglavlja o Čečeniji u kojima vampiri organizuju zavere kako bi obezbedili redovan izvor hrane. Povezanost sa realnim dešavanjima objašnjena je kroz činjenicu da horor treba da istražuje najmračnije delove našeg društva, ali su se recenzenti i fanovi obrušili na neosetljivost izdavača.

Paradox je zbog ovoga postavio privremenu upravu, suspendovao dalju štampu i prodaju ovih knjiga i najavio restrukturiranje White Wolf-a, kao i činjenicu da će firma biti integrisana u Paradox i prestati da postoji kao odvojeni entitet.

Pored toga, privremeni rukovodilac, Shams Jorjani, je najavio i to da će se u budućnosti White Wolf fokusirati na brend, i da će prestati da razvija i objavljuje svoje stvari. Umesto toga radiće se na prodaji licenci i smernica za druge firme koje žele da se bave razvojem proizvoda za The World of Darkness.

Da li je sve ovo malo ekstremno, očekivano ili zasluženo?

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.