Boardgames

Spiel se sprema za promene u organizaciji sajma

Bezbednost će biti na prvom mestu, ako je suditi po ranim planovima za sledeći Essen Spiel sajam.

Kompanija Friedhelm Merz Verlag, zadužena za organizovanje najvećeg sajma društvenih igara na svetu, najavila je da će 2019. godinu otpočeti nizom sastanaka sa Essen sajmom radi povećanja bezbednosti izlagača.

Nekoliko izlagača je imalo nesreću da su im ukradene kase tokom Essen Spiel 2018, slučaj koji se već nekoliko godina ponavlja da su neki izdavači čak napravili igre ili Kickstarter kampanje kako bi povratili makar deo izgubljenog novca. ”Biće nekoliko sastanaka u prvim mesecima 2019. godine sa Messe Essen gde ćemo ustanoviti šta i da li ćemo menjati, ali ćemo sigurno podsetiti izlagače da bolje pripaze na svoje kase”, izjavila je Verena Elsen, predstavnik kompanije. Ovogodišnji Essen Spiel je bio najveći do sada, sa rekordnih 1150 izlagača i 190 000 posetilaca iz svih krajeva sveta, što je 10% više nego prošle godine. Sa sve bržim rastom i sajmom koji zauzme preko 80 000 kvadratnih metara, Spiel će morati da pooštrava bezbednost, ako misli da zadrži poverenje svojih klijenata.

Izveštavaćemo o svim novostima i promenama ukoliko do njih dođe nakon pomenutih sastanaka. Spiel ’19 je zakazan za 24. oktobar, a očekuje se da ovo izdanje prebaci magičnu cifru od 200 hiljada posetilaca.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.