News

Dva velika švedska RPG izdavača od sada pod jednom zastavom

Free League Publishing i Team Jarniringen, dve veoma kreativne i jake švedske izdavačke kuće stonih RPGova, su se udružile pod jednom zastavom.

Ako pratite RPG scenu primetili ste da se u poslednjih godinu dana sve više pominje rad Free League Publishing, prvenstveno njihov Tales from the Loop i Mutant: Zear Zero hronike. Sa druge strane Team Jarniringen je zaslužan za tamni fantazijski dijamant, Symbaroum i mnoge dodatke za ovaj univerzum. Ove dve kompanije imaju najuspešnije Kickstarter RPG kampanje u proteklih nekoliko godina i njihovi radovi su nominovani za mnogobrojne nagrade.

Kako stoji u izjavi za medije, ova dva studija već rade zajedno. Nova firma zadržava ime Free League Publishing zbog dužeg prisustva na tržištu. Novi izdavač je najavio da u skoroj budućnosti stižu novi RPGovi Forbidden Lands i Corolis, kao i društvena igra Crusader Kings, koju smo imali prilike da probamo na Essen Spiel 2018 sajmu.

Tales from The Loop RPG igra je stekla popularnost svojim ilustracijama koje je radio švedski umetnik Simon Stalenhag, Nakon uspeha ovog izdanja Amazon TV je najavio da sprema i televizijsku seriju.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.