Boardgames

Nedeljne vesti 23.11. – 30.11.2018

Zima je definitivno u punom zaletu ali zato smo mi tu sa nedeljnim vestima da vas zagrejemo. Ove nedelje čitajte o novoj Stonemaier Games igri Wingspan, AEGovim malim gradovima, ultimativnoj ediciji Mage Knight i o čudovištima koja razaraju grad. Usput,  Burnt Island Games je najavio novi projekat za iduću godinu pod imenom In the Hall of the Mountain Kings. Uživajte!

Wingspan

Stonemaier Games je objavio da od 2. januara prima porudžbine za novu igru Wingspan. Igru je dizajnirala Elizabet Hargrejv a ilustracije su radile Natalia Rojas, Ana Maria Martinez Džaramilo i Bet Sobel. Još nemamo detaljnije informacije o igri, ali kako stoji u objavi, igrači koji uživaju u naslovima poput Terraforming Mars i Gizmos će ovu igru naći zanimljivom.

O Mage Knight Ultimate Edition smo pisali ranije ove godine. U međuvremenu, izlazak igre je bio odložen (trebalo je da se pojavi u prodaji u septembru) na neodređeno, a sada iz WizKids javljaju da igra stiže – uskoro. Ogromna kutija sadrži osnovnu igru i sve ekspanzije, osveženui verziju pravila i minijature koje su već ofarbane. Pravi kolekcionarski primerak kultne igre ima i takvu cenu, pa će u maloprodaji koštati 125 evra. Nažalost, za sada nema planova da se uradi ovakvo reizdanje samo za osnovnu igru.

Tiny Towns

Alderac Entertainment Group (AEG) za ovo proleće sprema igru o malenim stanovnicima malenog grada u sred šume. Tiny Towns pred igrače postavlja zasdatak izgradnje delova grada na 4×4 tablama. Igrači će morati pažljivo da biraju gde postavljaju kockice različitih boja, a zatim ih pretvore u građevine i tako zarade poene. Zanimljivo, osnovna pravila igre imaju eliminaciju igrača, gde se ispada ukoliko više nemate mesta na tabli. Igra stiže u prodavnice u aprilu.

 

In The Hall of the Mountain King

Dun dun dundun dundundun… Znate, uostalom, kako ide ta čuvena melodija. Burnt Island Games je najavio da u sledećoj igri vodimo trolove (fantazijske, ne internetske), koji samo žele da ponovo izgrade svoje kraljevstvo. In the Hall of the Mountain King je igra za 2 do 5 igrača koja predstavlja ”padajuću” gradnju – svaki novi radnik/trol se postavlja u red iznad i aktivira sabraću na nižim stepenicima. Zanimljiva mozgalica stiže na Kickstarter početkom februara 2019. godine.

Smash City

A ako ste ikada želeli da kao Godzila polupate komšiluk, WizKids za vas (da, baš vas!) sprema igru Smash City. Grad od kartona ćete bukvalno uništavati i rušiti dok se igrate, jer ćete kockicama morati da nanišanite na zgradu, a svako od velikih čudovišta ima specijalne sposobnosti i svoje kockice. Kada se prašina slegne, onda vam samo ostaje da umlatite druga čudovišta i postanete kralj Njujo… pardon, Smash Cityja. Igra izlazi u martu sledeće godine.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.