Boardgames

Nedeljne vesti 9.3. – 16.3. 2018

GAMA Trade Show je sa svojim finalnim danom doneo i neke izuzetno zanimljive vesti iz sveta društvenih igara. Gospodin Rob Davio je prikazao da i vukodlaci ostavljaju priču iza sebe, WizKids je spakovao jednoj samuraja u kutiju, a kad je već bio tu prikazao je i velikog mag-viteza, Magic The Gathering će ponovo pokušati da nam ukrade mesto na policama, a tu je bila i jedna veoma originalna igra sa mešanjem boja. Zašto će ovo leto biti poprilično ”vrelo” za boardgamere, proverite sa nama u nastavku.

Samurai Jack: Back to the Past

Samurai Jack: Back to the Past

Kultna animirana serija sa Cartoon Network se prošle godine vratila na televiziju sa finalnom sezonom, a Samuraj Džek će uskoro doći i na table pored vas. Samurai Jack: Back to the Past je nova licencirana igra iz USAopoly, pedstavljena ove nedelje sa sajmu društvenih igara GAMA. Postavka igre se zasniva na petoj sezoni serije, a putovaćete u period kada demon Aku još nije uzeo Zemlju pod svoje. Igra dolazi sa odličnim minijaturama Džeka, Akua, i drugih poznatih likova iz serije, a najavljeno je da će se u prodaji naći ovog leta.

Ultimate Werewolf Legacy

Ultimate Werewolf Legacy

Šta vukodlak ostavlja iza sebe? Obično gomilu krzna od linjanja i… da kažemo samo neprijatno iznenađenje. U novoj igri iz Bezier Games ostavlja i čitavu legendu. Ultimate Werewolf Legacy pretvara jednu od najstarijih društveno-dedukcionih igara u sagu od 16 poglavlja i isto toliko prilika da klopate seljane ako ste vučko. Igra dolazi sa velikim dnevnikom koji će game masteru pomoći da vodi kampanju, kroz koju će takođe biti moguće proći nekoliko puta, ali i da beleži ključne događaje koji menjaju tok priče. Bezier Games je već pokrenuo pretprodaju igre i tzv. Replay Pack koji vam daje još jedan dnevnik i komplet karata, a igra izlazi u avgustu ove godine. Naravno, i na ovoj Legacy igri radio je Rob Davio.

Magic The Gathering: Heroes of Dominaria

Magic The Gathering: Heroes of Dominaria

WizKids je predstavio igru za sve nas ”lečene medžikovce” koji ne smemo više ni da pogledamo na kesice bustera, ali želimo da se igramo M:TG-a. Magic: The Gathering – Heroes of Dominaria prva je od strateških igara ovog izdavača koje će biti objavljene u sklopu saradnje sa Wizards of The Coast. Igrači će putovati zemljom Dominaria (Llanowar, Urborg, Keld), gradeći i skupljajući resurse kako bi spasili multiverzum. Igra će u standardnom izdanju biti objavljena u avgustu, dok premium izdanje sa ofarbanim minijaturama izlazi u septembru i koštaće 20$ više.

Architects of the West Kingdom

Architects of the West Kingdom

Garphill Games u saradnji sa Renegade Game Studios sprema novu igru Architects of the West Kingdom. Dizajner Šem Filips (Raiders of the North Sea) i Sem Makdonald ovom igrom počinju novu trilogiju u kojoj igrači u ulozi kraljevskih arhitekata grade gradove a sve zarad impresioniranja kralja i dobijanja plemićkog statusa. Skupljanje resursa, zapošljavanje radnika, kupovina na crnom tržištu i planiranje grada su neke od aktivnosti koje će igrači izvršavati zarad pobedničkih poena. Ilustriacije pono radi Mihajlo Dimitrievski – The Micho. Igra se u prodavnicama očekuje u oktobru a Kickstarter kampanja je u toku.

 

Mage Knight Ultimate Edition

Mage Knight Ultimate Edition

Kompleksna (i komplikovana) fantazijska strategija Vlade Čvatila, Mage Night, vraća se u prodaju u izdanju WizKids. Mage Knight: Ultimate Edition je velika kutija koja sadrži osnovnu Mage Knight igru i sve tri ekspanzije, ali i osveženu knjigu sa pravilima, pet novih karata i ofarbane minijature. Ova masivna igra važi za kultni naslov od kako se prvi put pojavila u prodaji 2011. godine, mada će sada samo igrači dubljeg džepa, spremni na epske igračke sesije, moći da uživaju u njoj. Mage Knight: Ultimate Edition izlazi u septembru po očekivanoj ceni od 125€.

 

PANTONE

PANTONE

Ako ste mislili da nema noviteta i svežih ideja na tržištu party igara, predstavljamo vam PANTONE The Game. Nova takmičarska party igra Cryptozoic Entertainmenta za 2-20 igrača (!) koristi šifrarnik boja inspirisan PANTONE paletom. Igru je dizajnirao Skot Rodžers koji je radio na God of War video igri i Rayguns and Rocketships društvenoj igri. Datum izlaska igre još uvek nije poznat.

Pored Marvel i DC univerzuma superheroja, postoji još jedan koji je značajno evoluirao u poslednjih 20 godina. U pitanju je Valiant svet superheroja iste izdavačke kuće. Overworld Games je spremio kartičnu igru Ninjak vs. the Valiant Universe u kojoj će igrači biti u ulozi svojih omiljenih Valiant heroja koji pokušavaju da uhvate Ninjaka koji je ukrao neverovatno potentnu knjigu (u pitanju nije bakin kuvar). Igra će se pojaviti u prodavnicama u aprilu.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.