Boardgames

Nedeljne vesti 19. 05. – 26. 05. 2017.

Ove nedelje objavljene su nominacije za nagradu Spiel Des Jahres 2017, a Renegade Games je ubrzo zatim pokupio jednu od nominovanih igara za englesko izdanje. Devil Pig Games se dokopao licence za Warhammer 40.000 a IELLO, Z-Man Games i Mayday Games su najavili nova izdanja.

O ovome i ostalim najvažnijim vestima iz prethodne nedelje pročitajte u nastavku:

Heroes of Black Reach

Devil Pig Games je najavio da je dobio licencu za Warhammer 40.000 univerzum kompanije Games Workshop. Oni planiraju da implementiraju sistem koji koriste u svojoj igri Heroes of Normandie u ovaj futuristički univerzum u njihovom sledećem izdanju – Heroes of Black Reach. Datum izlaska igre je nepoznat.

Raiders of the North Sea

Renegade Games studio je izdao saopštenje da će ovog leta objaviti englesku verziju igre Raiders of the North Sea. Ova igra, koju je kreirao Šem Filips a izdao Schwerkraft-Verlag, je nominovana za prestižnu nagradu Kennerspiel des Jahre 2017. U ulozi vikinga igrači upravljaju vikinškim brodovima i vode ih u pljačkaške pohode a sve u cilju impresioniranja glavešina u selu. Najavljene su i ekspanzije za ovu igru koje će isti izdavač objaviti na jesen.

Atlas: Enchanted Lands

Ista kompanija je najavila novu kartičnu igru Atlas: Enchanted Lands.Ovo je lagana fantazijska kartična igra koja se brzo igra i u kojoj mogu učestvovati 2-4 igrača. Igrači se u igri takmiče u predviđanju koje će vreme i mesto biti otkriveno, dok skupljaju setove karata na lokacijama u zoru, tokom dana, predvečerja i noći. Ilustracije je radila talentovana Bet Sobel a Renegade Games je najavio izlazak igre na jesen 2017. godine.

NMBR9

Z-Man Games je najavio novu igru za 1-4 igrača pod imenom NMBR9. U ovoj igri igrači pokušavaju da stave pločice u obliku brojeva, čiji izbor diktiraju karte,  na rastuću konstrukciju. Sa jednostavnim pravilima i velikim brojem mogućnosti ova zagonetka predstavlja odličnu zabavu za jednog igrača kao i za grupu koja će se takmičiti za poene. Datum izlaska igre je za sada nepoznat.

Macroscope

Mayday Games je objavio datum izlaska reprinta igre Macroscope. U igri Martina Nedergard Andersena, 2-6 igrača pokušavaja da prepozna sliku od koje vide samo mali detalj. Igrači bacanjem kockica odlučuju koji detalj slike će videti. Ova igra, koja je uspešno finansirana putem Kickstarter kampanje u februaru, će ponovo biti dostupna u prodavnicama 14. juna.

Ninja Taisen

Ninja Taisen je nova igra izdavača IELLO u njihovoj liniji mini igara. Ovo je igra za dva igrača u kojoj se igrači trude da uspešno izvrše invaziju na protivničko selo uz pomoć svojih ratnika. Sa jednostavnom mehanikom kamen, papir, makaze, čiji su simboli prikazani na ratnicima, igrači uz pomoć kockica određuju koji će se ratnici kretati napred u borbu. Igru već danas možete pronaći u prodavnicama.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.