Boardgames

Cascadia i Living Forest su najbolje igre na Spiel des Jahres 2022

Nemački žiri je odlučio – društvene igre sa prirodnjačkim temama su najbolje!

Svečanom ceremonijom obeležena je dodela ovogodišnjih Spiel des Jahres nagrada. Najprestižnije nagrade u svetu društvenih igara, koje se dodeljuju još od 1987. godine, ne samo da donose veliki prestiž dizajnerima i izdavačima, već neretko povećavaju prodaju svih nominovanih igara.

Od tri nagrade koje se dodeljuju svake godine, prvo je u junu dodeljena nagrada za dečiju igru godine. Tada je pobednik bila igra Magic Mountain. Sada je došlo vreme za najzvučnija imena – igru godine tj. Spiel des Jahres i “ozbiljnu” igru godine odnosno Kennerspiel des Jahres.

Spiel des Jahres nagradu je, donekle očekivano, osvojila društvena igra Cascadia. Izdanje je Flatout Games, a dizajnirao ju je Rendi Flin. U pitanju je igra slaganja šestougaonih pločica, po narodski heksova, gde igrači pokušavaju da naprave staništa životinjskim vrstama. Ova igra će takođe kasnije ove godine izaći i na srpskom jeziku u izdanju Mipla.

Kennerspiel des Jahres nagrada je otišla u ruke Askea Kristiansena i njegovog prvenca Living Forest. I ova igra pred vas postavlja očuvanje šumskih životinja, ali sa malo spiritualnijim pristupom, jer ćete biti u ulogama šumskih duhova. Living Forest je objavljena u izdanju Ludonaute, izdavača kojeg znamo po društvenoj igri Colt Express, nedavno lokalizovanoj od strane Games4You.

Pitchwise redakcija čestita dobitnicima, a u nastavku možete pogledati snimak dodele nagrada:

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.