Boardgames

Magic Mountain je najbolja dečija igra 2022. godine

magic mountain drustvena igra pitchwise

Čarobnjaci i veštice u spustu niz planinu su ovogodišnji pobednici.

Kao i svake godine, nakon objave nominovanih igara za prestižnu Spiel des Jahres nagradu i ostale kategorije, prvo saznajemo koja je najbolja igra za decu u tekućoj godini. Najbolja igra za decu 2022. godine je Magic Mountain, koju je objavio AMIGO.

Magic Mountain, ili Zauberberg u originalu, su dizajnirali Bernhard Veber i Jens-Peter Šliman. U magičnoj planini mogu uživati 2 do 6 petogodišnjaka i stariji, a traje oko 15 minuta. U ovoj kooperativnoj igri igrači se trkaju niz planinu kao čarobnjaci u nadi da će pobeći vešticama. Na putu će im se naći Varljiva svetlost (Will-of-the-Wisp) kojia će im osvetljavati put ali i ponekad promeniti kretanje. Cilj igre je jasan – sjuriti se sigurno niz planinu pre nego sto nas ljute veštice stignu. Kako piše na kutiji – rolaj, trkaj se, spasi se!

AMIGO je odneo pobedu nad dva nominovana Schmidt Spiele izdanja – Auch schon clever i Mit Quacks & Co. nach Quedlinburg. Oba ova izdanja je dizajnirao Volfgang Varš. U godinama za nama Kinderspiel des Jahres su osvajali Valley of Vikings, Hedgehog Roll i Dragomino.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.