Card Games

KeyForge se vraća u život pod okriljem novog izdavača

Sećate li se KeyForge? Kartične igre kod koje je glavni fazon bio to što kupujete već gotove špilove gde je svaki različit? Posle praktično kliničke smrti, udahnut je nov život ovoj igri za dva igrača.

Novi izdavač, Ghost Galaxy, objavio je vest da je u potpunosti preuzeo sva prava na igru KeyForge. To znači da se kompletna podrška za igru, uključujući dalju proizvodnju novih karata i organizovanje turnira, prebacuje sa Asmodee/FFG i da će Ghost Galaxy biti jedini vlasnik licence. Upravo je jedan od osnivača ovog studija nekadašnji direktor (CEO) Fantasy Flight Games, Kristijan T. Pitersen, ujedno i čovek koji je sklopio inicijalni ugovor za Ričardom Garfildom oko dizajniranja igre. Krug života, ili tako nešto.

Povratak KeyForge među narod neće biti baš tako jednostavan. Naime, originalni softver koji je služio za proceduralno stvaranje špilova je onesposobljen, navodno u hakerskom napadu, te će Ghost Galaxy prvo morati da napravi novi algoritam. Zatim će se igra vratiti na velika vrata, prvo sa setom Winds of Exchange, a zatim i potpuno novim sadržajima, turnirima i lokalizacijama. Kada će se to sve tačno desiti i kojom dinamikom – još uvek nije poznato.

KeyForge je originalno objavljen 2018. godine i do sada je registrovano preko 2,7 miliona unikatnih špilova. Iako je oko igre originalno bilo podignuto mnogo prašine, ista se nažalost vrlo brzo slegla i FFG i Asmodee nisu uspevali tokom narednih godina da održe popularnost igre. U vremenu kada su igrači gladni alternativa za Magic: The Gathering, moguće je da je ovo pravi trenutak za objavljivanje laganije i jeftinije ulaznice u svet kartičnih igara.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.