Articles

Najbolje društvene igre za dvoje u 2022. godini

Mnogi od nas igraju društvene igre sa lepšom polovinom, ili uz kafu na “trač partiji”. Možda vam trebaju igre kojima planirate da zamenite šah. Nebitno da li tražite najbolje društvene igre za dvoje koje se igraju na tabli, staju u džep, ili lako mogu da se prošire na veće društvo, izbora sada ima i nije lako odabrati.


Zato je tu vaš Pitchwise. Ovo su neke od najboljih igara za dvoje koje trenutno možete naći u domaćim prodavnicama društvenih igara. Naglasak smo stavili na novija izdanja, kao i na društvene igre dostupne na srpskom jeziku. Bez nekog preteranog redosleda, krenimo od jednog detektivskog hita.

Hronike Zločina

Detektivske igre su se pokazale kao odlične igre za parove jer, kao što izreka kaže, dve glave su pametnije od jedne. Chronicles of Crime, odosno Hronike Zločina kako glasi naziv lokalizovanog izdanja, je poprilično inovativna igra koja koristi vaš telefon za gotovo sve akcije u igri. Iako na kutiji piše da je za do jednog do četiri igrača, mi je definitivno preporučujemo kao idealnu igru za 2 igrača.

Onitama

Kažu da je šah definitivna igra za 1 na 1, ali je Onitama igra koja osnovu šaha izvrće u nešto mnogo interesantnije (i manje zasnovano na bubanju, prim.aut).  Cilj je odbraniti glavnu figuru, ali se vaše figure stalno kreću na razičite načine. Kvaka je u tome šta birate da igrate, jer će te akcije i šeme poteza biti posle dostupne protivniku. Fantastična glavolomka od igre i pritom predivan “komad stilskog nameštaja” koji privlači poglede.

The Fox in the Forest

Ukoliko više volite da se kartate nego da igrate šaha, simpatična igra za dvoje je The Fox in the Forest. U pitanju je tzv. igra aduta, kartaška igra u kojoj ćete pokušavati da očistite talon, ali i da istovremeno ne budete previše pohlepni jer vas to može koštati partije. Malih dimenzija i jednostavnih pravila, idealna igra za putovanja i igranje uz kafu, a postoji i kao digitalno izdanje.

Unmatched

Unmatched drustvena igra

Želite li da kartanje “ima zube”, a pritom ste ljubitelji klasične književnosti i mitologije, serijal igara Unmatched zaslužuje sve pereporuke. Od Šerloka i  Alise iz Zemlje Čuda, do kralja Artura i Robina Huda, ovo je klasična tabačina gde se pesnice smenjuju koliko brzo možete da odigrate karte iz ruke. Unmatched se prodaje u nekoliko kompleta koji se lako mogu kombinovati, te je najbolje izabrati onaj koji ima vama najinteresantnije likove. Naš favorit je Cobble & Fog.

Everdell

Šumske životinjice se spremaju za još jednu zimu u dolini Everdel, te je na igračima da sakupljaju hranu i materijale kako bi im izgradili što bolju naseobinu. Kada su u pitanju najbolje društvene igre za dvoje koje i pritom fantastično izgledaju, Everdell je bez konkurencije. Od večnog drveta, do resursa i sjajno ilustrovanih karata, igra je koju ćete često postavljati samo da joj se diviti. Pomaže, naravno, i što je prezabavna za igranje i uvek sveža.

MicroMacro

Još jedna detektivska igra, idealna za dva igrača, je MicroMacro: Grad Zločina. U naslovom gradiću se zločini dešavaju na svakom ćošku, štaviše istovremeno se dešava čak 16 njih koliko je i slučajeva koje dobijate u kutiji. Moraćete imati oštro za detalje jer je u pitanju igra slična “Where’s Waldo” knjigama. Bez vremenskih limita, ovo je idealna opcija za igranje sa lepšom polovinom uz čašu omiljenog pića,  a od nedavno je dostupna i na srpskom jeziku u izdanju kluba Ravnica.

Riftforce

Tražite li brzu igru za dva igrača koja se lako objasni i isto tako lako prenosi, Riftforce može biti upravo za vas. Iako je zamišljena kao “Dota na tabli”, igra uspešno pakuje srž svega što je sjajno kod kartičnih igara, ali umesto kilometara pravila i teksta imate čitave dve kartice kao podsetnik kako se igra. Više o igri pročitajte u našoj Riftorce recenziji.

It’s a Wonderful World

Its a Wonderful World (Essen Spiel 2019)

Its a Wonderful World (Essen Spiel 2019)

Donekle inspirisana igrom 7 Wonders, It’s a Wonderful World takođe pred vas postavlja svet koji treba izgraditi kroz veliki špil karata, ali ima i neke svoje cake zbog kojih je veliko iznenađenje i najbolja igra za dva igrača koji traže nešto veoma takmičarski. Kombinacije karata, odbacivanje istih za ubrzavanje izgradnje i različite nacije su delovi ove zgodne mozgalice koja funkcioniše odlično u svakom broju igrača.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.