Boardgames

Dodeljena nagrada Kinderspiel des Jahres 2019 za najbolju dečiju društvenu igru

Tal der Wikinger – Valley of the Vikings

Haba je još jednu godinu za redom pokupila nagradu za najbolju društvenu igru za najmlađe.

Rano jutros, na ceremoniji u Hamburgu, dodeljena je prva od ovogodišnjih Spiel des Jahres nagrada. Tradicionalno, SJD je sezonu otvorio proglašavanjem najbolje dečije društvene igre, tojest nagradom Kinderspiel des Jahres. Nakon prošlogodišnjeg hita Funkelschatz, ove godine je nagrada pripala igri Tal der Wikinger, odnosno Valley of the Vikings koju su dizajnirali Marie i Wilfried Fort.

U vikinškom selu ponovo se održava godišnji vestival kotrljanja buradi i vi i vaši drugari ćete pažljivo postavljati svoje vikinge da ne biste upali u vodu, dok pokušavate da porušite tuđe buriće. Uspešno obaranje burića donosi vam zlatnike i ondaj čiji brodić bude bio pun zlata pobeđuje. Igra izgleda veoma lepo, sa tablom koja se slaže kao slagalica i 3D brodićima koji će najmlađima sigurno biti zabavni za sastavljanje. Za sada igra postoji u nemačkom izdanju, dok se verzija na engleskom jeziku očekuje u narednim mesecima.

Blesavi vikinzi su pobedili igre Go Gecko Go! i Fabulantica, a tako i našu teoriju da slatke životinjice automatski donose prednost na ovim nagradama. Ostatak Spiel des Jahres nagrada će biti dodeljen 22. jula, a među njima je jaka konkurencija, sa nekoliko igara koje su se pokazale kao veliki hitovi.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.